Mandala Nyár – Vígjáték, musical, operett és koncert is várja majd a nézőket
Fotó: Szarka Lajos

Térségünk legnagyobb múltú szabadtéri produkciója, a Mandala Nyár idén is színes programokkal készül. Július 5-e és augusztus 21-e között a Sóstói Múzeumfaluban láthatnak a nézők vígjátékot, musicalt, operett gálát, zenés mesejátékot, interaktív gyermekelőadást és színházi duó-koncertet. A Mandala Dalszínház sajtótájékoztatóján elhangzott, az idei évben újdonság, hogy helyre szóló jegyekkel várják a nézőket.

 

Vígjáték, musical, operett gála, zenés mesejáték, interaktív gyermekelőadás és színházi duó-koncert is várja a nézőket a Mandala Nyár 2024 programjain. A szabadtéri produkciók sora a közönség kérésére július 5-én a Charley nénje zenés vígjátékkal kezdődik, augusztus 21-én pedig egy rendhagyó Anna and The Barbies színházi elemekkel ötvözött koncerttel zárul. Az idei esztendőben a megszokottól hamarabb hullt le a lepel az immár 33. Mandala Nyár előadásairól, a Sóstói Múzeumfalu Pálinkaházában megtartott hétfői sajtótájékoztatón a komplett műsortervet ismertették a szervezők.

– Már a tavalyi nyár végén ígértük, hogy idén időben, még tavasszal ismertetni fogjuk a 2024-es Mandala Nyár programját, és ezt tartottuk is. Mindig szükséges az, hogy valamilyen pályázati összegre is szert tegyünk és nyerjünk. Ez így volt tavaly, de mivel két évre kellett pályázni, már akkor tudtuk, hogy mennyi támogatás áll idén rendelkezésre a Mandala Nyárhoz, így időben, még ősszel-télen elkezdtük a szervezést. Nagy örömünkre szolgál, hogy már húsvét után, áprilisban el tudjuk mondani az idei kínálatot – mondta el Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház ügyvezetője.

A sajtótájékoztatón elhangzott, a szervezéskor az idei esztendőben is törekedtek a műfaji sokszínűségre, a helyszín természetesen a Sóstói Múzeumfalu lesz, ahol 600 férőhelyes lelátó várja majd a nézőket. Bacskai Zsolt, a Mandala Dalszínház színésze, egyben informatikusa egy technikai újításról számolt be az eseményen, elmondta, az idei évben már konkrét helyre szólnak az egyes előadások jegyei, a nézőtér három szektorra osztott. Ami viszont évről évre nem változik, az az előadások színvonala – a 2024-es évben is lesznek saját produkciók, vendégelőadások és esti mesék gyermekeknek.

– Lesznek saját produkciók, ahogy már megszokhatták a kedves nézők, mindig az előző nyári premiert is bemutatjuk idén, ez a Liliomfi című zenés vígjáték, amit nagy sikerrel játszunk szerte az országban. Lesz egy másik produkciónk, ami a tavalyelőtti premier volt, ez pedig a Charley nénje, amivel szintén az országot járjuk és nagyon sokat játsszuk, a nézők pedig kérték, hogy szeretnék újra látni Nyíregyházán is. Egy régi-új premierünk is lesz, 2009-ben mutattuk be Ray Cooney A miniszter félrelép című vígjátékát, amit szerintem mindenki ismer filmről, vagy akár régebbi előadásról is. De most egy vadonatúj előadást hozunk, új és régi szereplőkkel, vadonatúj díszlettel, jelmezzel és egy kicsit felfrissített darabbal – részletezte az előadásokat Kovács Attila, a Mandala Dalszínház színésze.

A saját produkciók mellett a szervezők nagy odafigyeléssel válogatták össze a vendégelőadásokat, érkezik Horgas Ádám Ments meg szerelem! című musical vígjátéka, a Rátonyi Róbert Színház a Borban az igazság, borban a vigasz című gáláját hozza el, Földes László, Hobo augusztus 6-án a Halj meg és nagy leszel! című műsorral érkezik Nyíregyházára, majd a Turay Ida Színház Vándor Évával és Mikó Istvánnal mutatja be az Örömszülők című darabot. A VIDOR Fesztiválon különdíjat nyert Loft című komédia augusztus 17-én ígér remek időtöltést Auksz Évával, Sajgál Erikával és Trokán Annával, a záróakkord augusztus 21-én pedig az Anna and the Barbies színházi koncertje lesz. A lehetőség pedig már el is indult a helybiztosításra időszakos kedvezménnyel.

Kapcsolódó galéria

Mandala Nyár 2024 beharangozó