Mandala Nyár 29. Plusz – A Rátonyi Róbert Színház előadása érkezik szombaton

Színes, szórakoztató előadások várják a Mandala Nyár nézőit, idén régi-új helyszínen, a Sóstói Múzeumfaluban. A társulat összesen 209 napig nem léphetett színpadra tavaly október és 2021 júliusa között a járvány és a különböző szabályok miatt. Augusztus 28-ig többek között vígjáték, improvizációs est és zenés történelmi játék is van a Mandala Nyár kínálatában.

A tavalyi fél nyarat és a mostani szűkített esztendőt is tekintve a Mandala Nyár 29. Plusz számot viseli idén a program. Saját előadások és vendégjátékok fogadják a Sóstói Múzeumfaluban a Mandala közönségét július 11. és augusztus 27. között.

209 nap szünet

„A pandémia keményen megviselte a Mandala Dalszínház társulatát, a színházat, ugyanis 2020 márciusától gyakorlatilag 2021 májusáig eltelt másfél év, ami alatt volt egy teljes értékű 2020. augusztusunk és utána egy olyan szeptemberünk és októberünk, mint a kutya vacsorája. Novembertől már jöttek a szigorítások és ki is számoltuk, hogy az október 30-ai utolsó előadásunk után 209 nap telt el a következőig. Ez kemény bevételkiesés, illetve megviselte a társulat tagjait, hogy nem mehetnek színpadra, nem a megszokott rendben zajlik az élet. Ettől függetlenül dolgoztunk, a háttérmunka folyamatos volt, többek között előkészítettük az idei Mandala Nyár programját is” – mesélte Bódis Gábor, a Mandala Dalszínház igazgatója.

A nyitást július 11-re tervezték, ezt azonban elmosta az eső, így hétfőn, július 12-én indult el a Mandala Nyár 29. Plusz. Ahogy a nézők már megszokhatták, idén is színes, szórakoztató színházi előadásokból áll a felhozatal.

Furcsa név

„Az idei nyár neve Mandala Nyár 29. Plusz lett, ennek az az oka, hogy szám szerint ez a 30. nyarunk, viszont a pandémia sajnos nem adott lehetőséget arra, hogy egy 30 éves évfordulóra felkészüljünk. Egy 29. nyár programjának megfelel ez a mostani összeállítás, de harmincadiknak nem. A tavalyi program neve Mandala Nyár 0,33 volt, mert körülbelül egyharmadát nyújtottuk a szokásos kínálatnak, így ebből a két évből kijön egy, ezért lett Mandala Nyár 29. Plusz az idei. Mivel a Mandala Dalszínház 2022-ben tölti be a 30. évét, ezért úgy döntöttünk, hogy a társulat és a Mandala Nyár 30. éves évfordulóját egyszerre, 2022-ben fogjuk ünnepelni” – tette hozzá az igazgató.

Programok és helyszín

A folytatásban ezen a héten szombaton a Cigányszerelem című nagyoperettet láthatja a közönség a Rátonyi Róbert Színház művészeinek előadásában. Jövő hét csütörtökön, július 29-én érkezik A szabin nők elrablása című zenés bohózat, többek között Mikó Istvánnal. Augusztus 28-ig lesz még vígjáték, improvizációs est és zenés történelmi játék is a Mandala Nyár kínálatában.

„A Mandala nyarak első 20 éve a szabadtéri színpadon zajlott, aztán hat évig voltunk a Sóstói Múzeumfaluban. Annak a felújítása miatt el kellett jönnünk, így az utóbbi három évet a Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskola udvarán töltöttük. Minden helyszínen a mobillelátónk fogadta a vendégeket. Mivel most az iskola udvarát újítják, ezért onnan is ki kellett jönnünk és úgy döntöttünk, hogy egy régi-új helyszínt választunk, a most már felújított és megújult Sóstói Múzeumfalut. Itt várjuk a kedves érdeklődőket az idei nyáron” – mesélte Bódis Gábor.

Egy-egy előadásra 6–800 vendéget várnak, ők kényelmesen elférnek majd természetesen a régi-új helyszínen is. A Mandala előadások minden este 20 óra 30 perctől kezdődnek a Sóstói Múzeumfaluban.