Mandala Nyár 2023
Fotó: Szarka Lajos

Térségünk legnagyobb múltú szabadtéri produkciója, a Mandala Nyár idén is színes programokkal készül. Július 14-e és augusztus 24-e között a Sóstói Múzeumfaluban láthatnak a nézők zenés vígjátékot, táncjátékot, operettet és stand-up comedyt. A Mandala Dalszínház csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, a hetekben elérhető lesz új weboldaluk, melyen részletesen olvashatnak majd az előadásokról az érdeklődők.

Vígjáték, zenés vígjáték, táncjáték, zenés-történelmi játék, operett est is várja a nézőket a Mandala Nyár 2023 programjain. A szabadtéri produkciók sora július 14-én a Charley nénje zenés vígjátékkal kezdődik, augusztus 24-én pedig egy rendhagyó Fábry Show-val zárul.

Gondoltak a kicsikre is

Gyermekeknek, családoknak szóló darabokkal is készülnek. – Ezt a pandémia idején sajnos ki kellett vezetnünk, de tavaly visszatértünk ehhez a szokásunkhoz. 17 órától kezdődnek majd a gyerekelőadások, tekintettel azokra a napokra, amikor nagyon meleg van, ilyenkor a lelátó nagy része árnyékos. Zenés gyerekelőadásokra és koncertekre lehet majd számítani – tájékoztatott Bódis Gábor ügyvezető.

Liliomfi: szabadtéri premier

Augusztus 3-án tarják a Liliomfi zenés komédia szabadtéri premierjét. A leírása mutatja, hogy a darab humoros, a szerzők korunk szemüvegén keresztül mutatják be a jövőre 175 éves jubileumát ünneplő komédiát. – A szerzőknek az volt a célja a szövegkönyv részleges átírásával, hogy a fiatalabbakat is bevonják, megismertessék velük a darabot. A klasszikus mű alapjai maradtak, de a szerzők fiatalosították a szövegeket. Így kedvét leli benne az, aki az eredetit szereti, illetve a felnövekvő generációnak is szól. Zenében is frissebb a darab, ezzel a diákokat is be lehet vonzani – ismertette a részleteket Kovács Attila színművész.

mandalanyar.hu

Idén a honlap is megújul, ezentúl a mandalanyar.hu oldalon lehet tájékozódni az előadásokról. – A könnyedség kedvéért, aki még nem talál oda, a mandaladalszinhaz.hu oldalról lesz navigálási lehetőség, tehát mindenki oda fog érkezni, az is, aki a régi oldalon keresi. A beléptetés is könnyebb lesz: pénztárgéppel fogunk dolgozni, így sokkal gördülékenyebb, gyakorlatiasabb lesz, mint az előző években – mondta el Bacskai Zsolt szervező. Az előadások helyszíne idén is a Sóstói Múzeumfalu lesz. Jegyeket elővételben A Kossuth-téri TDM irodában, illetve a Sky Travel utazási irodában, továbbá online a tixa.hu oldalon lehet vásárolni. Jegyek kaphatók az előadások napján 17 órától a helyszínen.