Májusköszöntő a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézményében
„Május, május, az idő csodaszép!” énekelték vidáman a Tündérkert Keleti Óvoda Székhelyintézményébe járó gyermekek. Május 5-én az időjárás is kegyébe fogadta az óvoda udvarán összegyűlt gyerekeket, óvodapedagógusokat, szülőket.

Az intézmény dolgozói fontosnak tartják a népi hagyományok ápolását, megismertetését a gyermekek és a szülők körében. Évek óta hagyománnyá vált az óvodában, hogy a szép május érkezését, a természet újra virágzását közös ünnepléssel teszik emlékezetessé.
Idén a Cica csoport készült tavaszi műsorral, hogy minden „Tündérkertbe” járó embernek mosolyt csaljon az arcára. A csoport tagjai öt-hat éves nagycsoportos óvodások, akik nagy lelkesedéssel készültek erre az ünnepre. A gyerekek a tavasz beköszöntével folyamatosan bővítették az évszakkal kapcsolatos dalos és verses repertoárjukat; a vidám ünnepi műsor alapját is ezek képezték. A csoport egyéni arculata a zenei nevelés, így sok szép tavaszi dallal színesítették a játékosan előadott verseket. A dalok egy részét ritmushangszerekkel kísérték.                                      

Régi hagyomány, hogy ezen a napon, az óvoda udvarán májusfát állítanak, aminek a díszítésében minden óvodás gyermek közreműködött: a hangulatos műsor után az óvoda minden csoportja dalok kíséretében helyezte el a saját színes krepp szalagjait.
A lágy szellőben a szebbnél szebb színes szalag hullámzása láttán valóban tündérkertben járt minden vidám gyermek és érdeklődő felnőtt. A műsorral a Mustármag bölcsőde lakóit is meglátogatják, hogy számukra is hangulatosabbá tegyék a májusi délelőttjüket.