Májusban Fitt-Város Nyíregyházán
Fotó: Szarka Lajos

Sportos lesz a majális Nyíregyházán. Május 1-jén egész napos sportprogramot szerveznek a Continental Aréna környékén. Számos mozgásforma közül választhatnak a városlakók. 

A Mozdulj Nyíregyháza évek óta biztosít ingyenes sportolási lehetőségeket a város lakóinak. Minden napra több mozgásforma jut, május 1-jén viszont egy különleges programmal készülnek a szervezők. Számos sportolási lehetőség közül választhatnak a Continental Arénához érkezők. Lehet kosarazni, röplabdázni, de akár ingyenesen úszni is. 

- Tíz éves jubileuma van a Mozdulj Nyíregyházának, és van egy több ezres bázisa ma már. Most újabb tíz évet kezdünk, sokkal jobb körülmények között! Az infrastruktúra sokat fejlődött, és ezt szeretnék bemutatni a lakóknak, ezért több mint húsz sportprogramot szervezünk idén. A nyíregyháziak megismerhetik a kerékpárutakat, a szabadtéri kondiparkokat, a rekortán futópályákat, találkozhatnak azokkal a lehetőségekkel, melyeket megteremtettünk a sportolni vágyóknak - mondta Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere. 

A Nyíregyházi Sportcentrum nem csak a helyet és a szervezőgárdát biztosítja, de a sportolók is ott lesznek az eseményen. Így ha valaki szeretne játszani a kosarasokkal vagy a röplabdásokkal, megteheti. De egy akadálypályát is kialakítanak, melyen csapatok versenyezhetnek, de nem maradhat el a gasztronómia sem, így bio és egészséges ételeket is megkóstolhatnak az érdeklődők. Gondoltak a szépkorúakra is, nekik sakk és ultiversenyt hirdetnek. 

- Sok dolgot kipróbálhatnak az érdeklődők, így lesz dobóverseny a kosarasokkal, nyitóverseny a röplabdásokkal, de Tarjányi István kerekesszékes vívóval is lehet edzeni. Bízunk abban, hogy jó idő lesz, és sokan töltik majd sportolással ezt a napot - mondta Kőhalmi Richárd, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője. 

A napot számos izgalmas program színesíti, és sztárvendégek is színpadra lépnek. Rubint Réka is Nyíregyházára érkezik, aki ingyenes edzést tart majd a város lakóinak. A tréner korábban többször volt már a megyeszékhelyen a Mozdulj Nyíregyháza keretében. Aki alakformáló edzésre vágyik annak nem kell május 1-ig várnia, április 11-én Béres Alexandra tart órát a Continental Arénában. A Fitt-kedd edzés 18 órakor kezdődik, kapunyitás 17 óra. 

Kapcsolódó galéria

Fitt-Város 2023 - beharangozó