Május végére készülhet el a híd Sóstón

– A szegélykő mutatja a sétány nyomvonalát, ha ez elkészült, akkor ezt követően fa burkolatot fogunk elhelyezni és várhatóan május végére, júniusra kész lesz a híd – mutatta a hídra vezető sétányt dr. Podlovics Roland.

Pénteken délelőtt éppen a díszkövet rakták a tó felőli oldalon. Az új látványosság az Igrice csatorna felett ível át. Legkönnyebben a Csónak utca felől lehet megközelíteni. A hídra egy 3,5 méter széles sétány vezet. A nyomvonala jól látható, és rövidesen itt is térkövezni fognak a szakemberek. A sétány elkészítését a Közmű Generál vállalta térítésmentesen, a híd vasszerkezete pedig a KE-VÍZ 21 ajándéka. A készíttető Sóstógyógyfürdőért Alapítvány azt mondja, továbbra is szívesen fogadják a nagylelkű felajánlásokat.

További képekért kattintson a fotóra!

– Várhatóan a sétány rész két héten belül elkészül, ezt követően még villanyszerelési munkálatok lesznek. Irányfényeket fogunk elhelyezni, olyan típusúakat, mint ami a játszótéren is található. Ezt követően még egy nagy lélegzetvétel a fa burkolat lerakása. Várjuk még minden adakozni vágyó személy támogatását. Természetesen a cégnek igazolást tudunk kiállítani, mivel egy kis pénzmagra még szükség van, hogy ez befejeződjön. Azonban úgy látom, az adakozási kedv és a vállalkozók mellé álltak nagyon sokan – fejtette ki dr. Podlovics Roland, a Sóstógyógyfürdőért Alapítvány kuratóriumi elnöke.

A kuratóriumi elnök azt is elmondta, hogy azt az átjárót, amit ideiglenesen alakítottak ki az Igrice csatorna felett, rövidesen megszüntetik, akkor már csak a régi úton lehet majd átjárni, illetve az átadás után természetesen a hídon is. Az átadás a jelenlegi ütemterv szerint május végén, június elején lehet esedékes. A híd teljes költsége megközelítőleg 16 millió forintra rúg majd, így számol az alapítvány. Ezt az összeget teljes egészében felajánlásokból teremtették elő.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)