Majálisok városszerte
Májusfaállítással kezdődtek a május 1-jei programok Mandabokorban. A településrészen zenés előadásokkal, sportvetélkedőkkel és bemutatókkal várták a kikapcsolódni vágyókat. Borbányán főzőversennyel és táncos előadásokkal ünnepeltek, de programok sokaságával fogadták az érdeklődőket a Bujtosi Városligetben is.

Jó hangulat Mandabokorban

Igricések ropták a táncot Mandabokorban, a majálisi ünnepségen, ahol a környék apraja-nagyja megjelent. A közösségi esemény minden évben jelentős a településrész életében.

Vassné Harman Gyöngyi, önkormányzati képviselő a Nyíregyházi Televízió Híradójának azt mondta, hagyományápoló céllal tartották meg a rendezvényt, amit már évek óta megszerveznek a helyiek örömére. A képviselő hozzátette, az emberek nagy örömmel segítettek a szervezési és a lebonyolítási munkálatokban, hiszen mindenki magáénak érzi ezt a közösséget összetartó eseményt.

További képekért kattintson a fotóra!

Mandabokorban a majálisozók szabadtűzön főztek gulyást, majd az előadások sokaságán pihenhették ki magukat. A művelődési ház udvarán felállított színpadon a helyi csoportok mellett az óvodások is bemutatkoztak. A gyerekeknek a kísérőprogramok is tetszettek: vattacukrot ettek, majd kipróbálták az ugrálóvárat és kézműves foglalkozásokon is részt vehettek.

Borbányán is majálisoztak

A helyi nyugdíjasklub előadásával kezdődtek a borbányai majális eseményei, ahol a művelődési ház udvarán fogadták programok sokaságával a településrész lakóit.
Bajnay Kornél, önkormányzati képviselő fontosnak tartotta, hogy ilyen programokat is kínáljanak az itt élőknek. Azt mondta, amikor tavasszal kizöldül a természet, boldogan ünnepelnek az emberek. Fiatalok és idősebbek együtt töltik a napot, aminek mindenki nagyon örül.

Főzőverseny és táncbemutatók

A bográcsokból gulyást kínáltak az embereknek, akik a májusfa díszítése után beszélgettek és kihasználták a kellemes időjárást. A rendezvényt a Váci Mihály Kulturális Központ szervezte az itt élőknek.
Mészáros Szilárd, a Váci Mihály Kulturális Központ igazgatója a rendezvényen azt mondta, lassan két éve, hogy a Borbányai Művelődési Ház üzemeltetését visszakapta a VMKK. Igyekeznek a helyieknek megfelelő programok sokaságát kínálni, annak érdekében, hogy az itt élők szórakozhassanak.
A majálisi műsorban a nyugdíjasklub tagjai táncoltak, majd az iskolások szórakoztatták a közönséget. A programok között mindenki talált magának megfelelő elfoglaltságot.

Magera Zsolt azért érkezett családjával az ünnepségre, hogy a lánya fellépését megnézzék. Hozzátette, a szabadidős elfoglaltsághoz az idő is megfelelő volt és a programok is tökéletesnek bizonyultak.

Városligeti Majális

Programok a Bujtosi Városligetben is várták az érdeklődőket. Ott modern-, néptánc- és balettcsoportok, koncertek és divatbemutató szórakoztatta a közönséget. A legkisebbeket vidámpark, vásári forgatag és íjászudvar fogadta.

Mikita Eszter

(Fotó: Kohut Árpád)