Magyarország örökös bajnoka
A Nyíregyházi Sportcentrum ülőröplabda-csapata nyerte a magyar bajnokságot. A csapatnak ez volt a 25. sikere zsinórban.

Vannak olyan játékosok, akik már az első bajnoki címnél is a csapatnál voltak, a hétvégén pedig már a 25. elsőségüket ünnepelhették az ülőröplabdások. Nem véletlenül mondták azt a díjátadáskor, hogy a nyíregyházi gárda „Magyarország örökös bajnoka”. A csapat minden meccsét megnyerte, és mindössze egy játszmát veszített.

Már a felkészülés során érezhető volt, hogy jobbak vagyunk ellenfeleinknél, és ez a különbség a mérkőzéseken is kijött, így magabiztosan szereztük meg a bajnoki címet – mondta Moravszki Gyula edző.

A csapatban fogyatékkal élők és egészségesek egyaránt szerepelnek. A mozgássérültek számára a sport nagy segítséget jelent mind a hétköznapi élet, mind lelki szempontból.

Nekem így lett teljes az életem, önbizalmat adott az élet más területein is. Egy baleset után minden teljesen megváltozik, és ha nekem 16 éve nem segített volna a sport, nem tudom hol lennék ma – mondta Vitéz Gábor csapatvezető.

Az együttes rövidesen Szarajevóba utazik egy rangos nemzetközi tornára. Hasonlót szeretnének majd Nyíregyházán is szervezni.

Szeretnénk pályázni arra, hogy Nyíregyháza házigazdája legyen egy Bajnokok Ligája döntőnek. Minden feltétel adott, jó csapatunk is van, szeretnénk Nyíregyházára hozni egy ilyen rangos eseményt – mondta Kósa Árpád, a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője.

Dankó László