Magyar Kupa és Bajnokok Ligája mérkőzések - Sűrű lesz a januári program a röplabdások számára

Kupamérkőzésekkel indítja az új évet a Fatum Nyíregyháza. A női röplabdások a jövő héten a Balatonfüred ellen lépnek pályára, majd Olaszországba utazik a gárda Bajnokok Ligája meccsre. 

Csak néhány nap szünetet kaptak az ünnepek alatt a Fatum Nyíregyháza játékosai. A női röplabdások számára sűrű lesz a januári program, rögtön a jövő héten két találkozó is vár az együttesre. 10-én Balatonfüredre utazik a csapat MVM Magyar Kupa meccsre, melynek a visszavágóját 14-én pénteken rendezik. Az ünnepek alatt volt változás a keretben, Ana Tiemi és Dékány Bernadett is távozott. Január végéig lehet igazolni, így további változtatás várható a hónap végéig. Nikol Milanova személyében már érkezett egy új feladó. 

- Nagyon jó mentalitású és jó fizikummal rendelkezik. Nem véletlenül nevelkedett Olaszországban, és az érkezése óta látványos a többieken is a mentális változás. Ez a pozitív szemlélet hiányzott az elmúlt fél évben a csapat játékából. Biztos vagyok abban, hogy nagyot lendít majd a csapaton - mondta Németh Szabolcs vezetőedző.  

A 19 éves feladó 186 cm magas, bolgár korosztályos válogatott. A szerbiai BL meccsen már bemutatkozhatott a Nyíregyházában. 

Nem tudtunk túl sokat együtt dolgozni a lányokkal az első közös találkozónk előtt, de biztos vagyok abban, hogy a következő mérkőzésen már jobbak leszünk. Örülök, hogy Nyíregyházára kerültem, pozitívak eddig a benyomások, és már a következő feladatra koncentrálunk, szeretnénk a Magyar Kupában a döntőbe jutni – mondta Nikol Milanova.

A mieink a Magyar Kupa visszavágó után két nappal már Olaszországba utaznak, ugyanis a Bajnokok Ligájában a negyedik meccsét vívja a gárda, a BL címvédője, a Conegliano ellen január 18-án. Februárban két hazai nemzetközi meccse lesz a mieinknek, a szerb ZOK Ub és a lengyel Chemik Police ellen.