Magyar Ápolók Napja – Huszonöt ápoló vehetett át kitüntetést

A Cantemus Fiúkórus műsorával nyitották meg a Magyar Ápolók Napja alkalmából megrendezett ünnepséget a Megyeházán. Kossuth Zsuzsannának, a magyar ápolás nagyasszonyának az 1848/49-es szabadságharc alatt nyújtott ápolói tevékenységére emlékezve ünnepelik meg és ismerik el évről évre a magyar ápolókat.

Egy napra ilyenkor illik mindig megállni és köszönetet mondani az ápolóknak, akik a gyógyítók családjában az egyik legfontosabb feladatot látják el, hisz velük találkoznak a betegek, a hozzátartozók, és egy olyan munkát végeznek, amivel egy intézményrendszernek meghatározzák a jó és rossz hírnevét is.

– mondta el Dr. Adorján Gusztáv a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere is részt vett az eseményen, elmondta, a kórház folyamatos infrastrukturális fejlesztésen ment keresztül az elmúlt években, de az egészségügyi szakdolgozók áldozatos munkája elengedhetetlen a sikerhez, azért jött a rendezvényre, hogy személyesen köszönje meg nekik ezt.

Az ápolók végzik azt a munkát, ami az egészségügyben elengedhetetlen és mindig arra gondolunk, különösen, ha ilyen fejlesztési bumm van, mint az elmúlt években, hogy az emberekről nem szabad megfeledkeznünk, különösen azokról, akik a mindennapokban végzik a munkát a betegágyak mellett, és ezért jöttem el, hogy köszöntsem nem csak a kitüntetetteket, hanem rajtuk keresztül a kollégáikat is.

– jelentette ki Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Az ünnepségen a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház 25 dolgozója vehetett át kitüntetést. Ilyenkor a közvetlen munkahelyi vezetők ajánlását figyelembe véve döntik el, hogy kik érdemlik meg leginkább. Az elismerés azoknak jár, akik munkájukkal és hozzáállásukkal is példát mutatnak kollégáiknak. Az egyik kitüntetett Ragányné Hegedűs Irén volt, aki nagyon örült az elismerésnek, kiemelte, ő mindig próbálja magából kihozni a maximumot.

Én a Jósa András Oktatókórház Pulmonológiai Osztályán dolgozom, mint gyógyszeres nővér. 16 éve dolgozom ezen az osztályon. Nagyon szeretem a hivatásomat és szeretek a betegeken segíteni. Úgy gondolom, hogy maximálisan megállom a helyem a munkahelyemen.

– közölte Ragányné Hegedűs Irén.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Voltak olyanok is, akik személyesen nem lehettek jelen a rendezvényen, mert Budapesten részesültek Miniszteri Elismerésben. Két főnővér és a teljes Mátészalkai Központi Aneszteziológiai Intenzív Osztály részlege és ápolói csapata.


Kanócz Rita