Magabiztos győzelem - szettet sem veszített az Újpest ellen a Fatum

 Újpesten nagy csatát vívott a két együttes, és a nyíregyházi találkozó első játszmája is szorosan indult. A folytatásban ugyan hátrányba kerültek a mieink, de jó nyitásokkal sikerült fordítani, majd 17-11-re lépett meg a Fatum Nyíregyháza. Genesis Francesco remek labdákat adott a társaknak akik pontosan támadtak. 24-19-nél szettlabdához jutott a Nyíregyháza, és Tatjana Matic blokkjával nyerte is a játékrészt a Fatum.

A második játszma ugyan hazai vezetéssel indult, de 4-6-nál már a lilák álltak jobban. Jött azonban az újabb fordulat, Varga Eliza és Sanja Kalicanin pontjaival 13-11-re már a Fatum vezetett. Izgalmasan alakult a szett, egyenlítettek a lilák és 18-18-al kezdődött a hajrá. Sokáig döntetlen volt, Dani Brisebois blokkjával viszont 23-21 lett az állás, karnyújtásnyira került a játszmagyőzelem. Crittenden viszont újból egyenlített, ám jött a válasz, így szettlabdája volt a Fatumnak. A csereként pályára lépő Szabó Lili remekül nyitott, és nyerte a második felvonást is a Nyíregyháza.

A harmadik szett eleje szoros volt, de Varga Eliza és Tatjana Matic is ponterős volt, Genesis Francesco pedig továbbra is fantasztikus labdákat adott. 9-5-nél időt is kért Kántor Sándor, a vendégek mestere. Nem használt, 18-12-nél már hattal ment a Fatum. Sőt, Jazmine White ászt nyitott, és bár az UTE nagyot zárkózott – egyenlített is 22-22-nél - nyerte a játszmát és ezzel a mérkőzést a Nyíregyháza.

Fatum Nyíregyháza – UTE 3-0 (19, 23, 23)
Nyíregyháza: G. Francesco, Kalicanin, White, Brisebois, Varga, Matic
Csere: Tóth F.(liberó), Szabó, Medic

Hollósy László vezetőedző: - Több játszmában is visszaengedtük az ellenfelet magabiztos vezetés után. Egy alapembert kellett ma nélkülöznünk, de Tatjana Matic remekül szállt be, örülök, hogy lehet rá számítani és a teljesítménye jó hatással van a többiekre is.

Dankó László