Made in Nyíregyháza

 – Nyíregyházán mûködik a LEGO® Csoport egyik gyára, ám azzal kevesebben vannak tisztában, hogy ezen kívül a világon csak három helyen gyártják a cég termékeit, azzal pedig talán még kevesebben, hogy az egészen kicsiknek készülõ LEGO® DUPLO® játékokat kizárólag városunkban állítják elõ.

 


– Az Eissmann Automotive Hungaria Kft. termékeit még a híres futballsztár, David Beckham és többek között arab sejkek, valamint amerikai világsztárok is használják. A Bentley sebességváltó gombja, az Audi mûszerfaltakarója, de az új S osztályos Mercedes díszlécei is – hogy csak néhányat említsünk a kuriózumok közül – csakis Nyíregyházán készülnek és jutnak el a világ nagy autógyáraiba.
– A Phoenix Légrugó Technológia Kft. amellett, hogy a jármûiparban használatos rendszereket gyárt, õk készítik azokat a gumikompenzátorokat is, amelyek Észak-Afrikától a Közel-Keletig, Ázsiába és többek között Amerikába is eljutnak, Nyíregyházán gyártott termékként.
– A Nyírlift Kft. kivitelezte többek között a Vigadó és a Parlament liftjeit is.
– A világon négy nagy elismert szárnyas¬ruhamárka van, ráadásul ebbõl az egyik az Intrudair, amit Nyíregyházán gyártanak.
– A START Rehabilitációs Foglalkoztató és Intézményei Közhasznú Nonprofit Kft. nyomdájában, 1995-ben készült exkluzív kiadvány elsõ példányszáma – a Vay Ádámtól a brit királynõig címû könyv – a brit királynõé, a kettes sorszámú példány pedig Magyarország akkori köztársasági elnöke, dr. Göncz Árpád dolgozószobájába került. Késõbb a könyv egyébként kiállítási díjat is kapott.