Macedón edző a kosarasoknál

Mindenben megállapodott a Hübner Nyíregyháza BS Darko Radulovic vezetőedzővel, aki megérkezett Nyíregyházára, így hétfőtől már ő irányítja a csapat szakmai munkáját.

Radulovic 16 éves korától 2016-ig profi kosárlabdázó volt Észak-Macedóniában. Edzői pályafutása elején hazájában utánpótlás szinten dolgozott, volt az U20-as északmacedón válogatott vezetőedzője, és a KK Vardar Skopjénál irányította az U20-as csapatot. A klub felnőtt együttesénél előbb másodedző, majd vezetőedző volt. A fiatalokkal és később a felnőttekkel is bajnokságot nyert – utóbbi élvonalba jutást ért.

Az MZT Skopje Aerodrom csapatánál a 2020–2021-es idényben másodedzőként kezdte a munkát, majd 2021 márciusától már ő irányította a gárdát. Óriási sikereket értek el: megnyerték az északmacedón kupát, a bajnokságot és a szuperkupát is. A 42 éves tréner legutóbb a koszovói Bashkimi vezetőedzője volt.

– Megnéztem a csapat elmúlt hat meccsét és számos dolgot láttam, amin változtatnunk kell a célunk elérése érdekében. Nem csupán a pályán, hanem azon kívül is van munka, javítanunk kell a légkörön, a mentalitáson. Az elsődleges, hogy növelni kell az energiát a pályán, megszilárdítani a védekezést és agresszívabbá válni hátul. Az ügyvezető őszinte érdeklődése imponáló volt, nagyon hasonlóan vélekedünk arról, hogyan kell a kosárlabdát játszani. Tetszett továbbá az, hogy ez egy fiatal társaság, amiben nagy a potenciál. Az pedig különös motivációt jelent, hogy a csapatnak bent kell maradnia az első osztályban! Ezért vagyok itt, ezért fogunk dolgozni - mondta Darko Radulovic.