Ma szükség lesz meleg cipőre, sapkára, pótmaszkra a havazás miatt
Ma szükség lesz meleg cipőre, sapkára, pótmaszkra a havazás miatt

Többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, de délután az északi megyékben már vékonyodik, csökken a felhőzet – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

Az ország nagyobb részére kiterjedt csapadék jellemzően hó formájú, de délen, délkeleten eső, ónos eső is előfordul. A hó és eső határa a hőmérséklet csökkenésével fokozatosan tovább araszol dél felé, de a déli, délkeleti határvidéken egész nap inkább a vegyes csapadékforma és az eső lehet a jellemző.

Az északi megyékben csak gyengébb intenzitású havazás várható, itt inkább csak lepelnyi hó lehet, míg máshol két-öt centiméter, a Dél-Dunántúlon, Zalában, illetve esetleg a Dél-Alföldön helyenként hét-tíz centiméter hó is hullhat.

Főként a reggeli, majd az esti órákban délen, délkeleten (Alföld déli része, Baranya, esetleg eleinte Tolna) ónos eső is valószínű helyenként pár tized milliméter, néhol egy milliméter feletti mennyiségben. Az élénkülő, erősödő északkeleti a Bakonyban, Dél-Dunántúlon, Dél-Alföldön helyenként kisebb hófúvást is eredményez. Az intenzívebb csapadék zónája napközben fokozatosan a déli megyékre szorul vissza.

Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül, ami helyenként hordhatja a havat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +2 fok között valószínű. Késő estére -8, +1 fokra hűl le a levegő.