Ma rendezik a kispályások Szuper Kupa döntőjét

1200 mérkőzést rendeztek a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokságban. Több csoportban is voltak meglepetések, és a legjobbak a Szuper Kupa döntőn vehetnek részt. Itt derül ki az, hogy ki Nyíregyháza abszolút bajnoka. 

A csoportmérkőzések befejeződtek a Decathlon Konyha Möbel Városi Kispályás bajnokságban, így  eldőlt, hogy a 10 csoportgyőztes mellett kik azok a második helyezettek, akik még részt vehetnek a Szuper Kupa döntőn. 2012. óta minden évben tartanak egy külön mini tornát a legjobbaknak, hogy kiderüljön, ki az abszolút bajnok. Idén 1200 mérkőzést játszottak a csapatok az alapszakasz során, és nagy csatákat vívtak minden csoportban. Az látszott, hogy akik részt vettek a téli terembajnokságban, azok tavasszal szabadtéren is jól szerepeltek. 

- A korábbi évek tapasztalata is azt mutatta, hogy azok a csapatok, akik télen teremben is rendszeresen futballoztak, a szabadtéren remekül szerepeltek a bajnokságban. Sok izgalmas meccs volt, viszont a korábbi évekkel ellentétben egy csoport kivételével a bajnoki címek sorsa már hetekkel ezelőtt eldőlt - mondta Dajka László főszervező. 

A lebonyolítást nehezítette, hogy a Városi Stadion építése miatt több kispályát nem lehetett használni, illetve a csapadékos időjárás sem kedvezett tavasszal. A Szuper Kupa döntőjét szerdán este rendezik a Városi Stadionban. Sok pihenő nincs, mivel július 20-22-én 11. alkalommal rendezik meg a Strandfoci Fesztivált Sóstón. Itt külön rendeznek mérkőzéseket női csapatoknak is. Négy megyéből érkeznek gárdák, és két női együttes jelentkezésére még van lehetőség. A kispályás szezon következő idénye augusztusban kezdődik, és már lehet nevezni.