Ma érkezik a megemelt nyugdíj, két utalás várható

Ma érkezik az emelt nyugdíj azoknak, akik bankszámlán kapják a juttatást. Két utalás várható: az egyik az emelt júliusi nyugdíjat tartalmazza, a másik pedig a visszamenőleges különbözetet egészen januárig.

Újabb jó hír a nyugdíjasok számára: júliusban újabb nyugdíjemelés érkezik, ráadásul januárig visszamenőleg. A pluszjuttatás ma érkezik meg a bankszámlákra, a postások pedig a megszokott rend szerint kézbesítik az összeget. Az emelés a 13. havi nyugdíjra is vonatkozik, az intézkedés mintegy 2,5 millió ember érint.

Legutóbb tavaly döntött hasonló intézkedésről a kormány, januártól így 5 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak. A mostani, évközi emelés mértéke pedig 3,9 százalék lesz.

Július 1-től az átlagnyugdíj összege 167 ezer forint lesz. Júliusban így 52 ezer forintnyi pluszt kaphatnak az arra jogosultak.

Tállai András a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn leszögezte, a júliusban érkező pluszpénzzel a nyugdíjasok mellett többek között a rokkantsági és rehabilitációs ellátásban, az árvaellátásban, az özvegyi nyugdíjban, a baleseti és a rokkantsági járadékban részesülők is számolhatnak.

 

Forrás: hirado.hu