Ma berobban a 7. Retro Fesztivál!

Idén immár 7. alkalommal tartják meg Nyíregyházán a Retro Fesztivált a Bujtosi Szabadidő Csarnokban, amely óriási média összefogással jön létre, és városi nagyrendezvényként a nyíregyházi önkormányzat támogatását is élvezi.
Dr. Kovács Ferenc polgármester hangsúlyozta, ez egy igazi közösségi program, a támogatással a város ezt erősíti, hiszen a szervezésben is kialakult egy komoly összefogás. Persze emellett a támogatással a jegyárak is mindenkinek elérhetőek lettek, így valószínűleg idén is teltház lesz a BUSZACSA-ban.
A fesztivál névszponzorának, a Retro Rádiónak pedig azért is fontos a fesztivál, mert ez az egyik olyan rendezvény, ahol közvetlenül találkozhatnak hallgatóikkal. A Retro Fesztivál minden évben épp annyira retro, amennyire azt a rádióhallgatók szeretnék. Ők szavazzák ugyanis meg az est zenei kínálatát. Idén 15 zenekar illetve énekes közül választhattak.

(További képekért kattintson a fotóra!)

Szakács Tibor a Retro Rádió ügyvezetője elmondta, péntek este hangos lesz a BUSZACSA, hiszen Nyíregyháza legnagyobb családi házibuliját rendezik meg. Neves sztárvendégekkel várják azokat, akik együtt szeretnék jól érezni magukat.
Az idei fesztiválon elsőként az Abrakazabra lép közönség elé, majd ez a zenekar kíséri a két következő fellépőt is, Keresztes Ildikót és Somló Tamást. Keresztes Ildikó élő koncerttel, Somló Tamás pedig egy LGT emlékezéssel várja a hallgatóságot. Őket Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar követi, majd Pataki Attila lép színpadra az Edda nagy slágereivel. A Retro Fesztiválon nagykoncertet ad a Gringo Sztár. A városlakók szavazatai alapján az egyik fellépő idén is átveheti Az év zenei előadója Nyíregyháza díjat a megyeszékhely polgármesterétől. A 7. Retro Fesztivál december 12-én, pénteken este 7 órától kezdődik a Bujtosi Szabadidő Csarnokban.

Szoboszlai Tibor

Fotó: Máté János