Autót kapott az olimpikon
Megkezdi a felkészülést a jövő évi olimpiára Helebrandt Máté. A nyíregyházi gyalogló háta mögött sikeres esztendő van, több versenyen is győzni tudott.

Teljesítette az olimpiai kiküldetési szintet, megnyerte a magyar bajnokságot, legutóbb pedig győzelmével bronzéremhez segítette a Nyíregyházi Sportcentrumot a csapatbajnokság fináléjában Helebrandt Máté. A gyalogló számára befejeződött az idény, és kezdődik a felkészülés Rióra.

– Nagyon sikeres szezonon vagyok túl, minden versenyen elértem azt a célt, melyet edzőmmel, Pokrovenszki Józseffel kitűztünk magunknak. Korán eldőlt, hogy megvan az olimpiai szint, így nyugodtabban is készülhettem, de a következő versenyeken is szintidőn belül gyalogoltam, bizonyítva, hogy nem volt véletlen. A legnagyobb sikernek mégis az Universiadét tartom idén – mondta Helebrandt Máté gyalogló. 

Az atléta felkészülését több támogató is segíti. Ezúttal újabb szponzorral írtak alá megállapodást, az egyik autószalon is Máté mögé állt, és egy évig használhat a sportoló egy prémium kategóriás autót.
A támogatói szerződés aláírásán a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke is részt vett. Gyulai Miklós egykoron nyíregyházi színekben is indult olimpián.

–1997–2000 között a legeredményesebb éveimet töltöttem Nyíregyházán az NYVSC atlétájaként. Most a szövetség elnökeként nagyon örülök Máté eredményeinek, és remélem, Szikszai Róbertnek és Bakosi Péternek is sikerül jövőre kijutnia az olimpiára – mondta Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke.

Helebrandt Máté a 20 kilométeres távon áll majd rajthoz Rióban, de az atléta kacérkodik a gondolattal, hogy a jövőben a hosszabb, 50 kilométeres távot is kipróbálja.

Dankó László