Lukovics Dániel született fodrász

– Hogyan kezdődött a fodrászat iránti szenvedélyed?

– Apa szintén fodrász és már egészen kicsi koromban behozott a nyíregyházi üzletünkbe. Ekkor még bele sem gondoltam, hogy a haj sepregetésén kívül mást is lehet csinálni. (nevet) De ő sosem erőltetett semmit, hagyta, hogy magamtól találjak rá a fodrászat útjára. Végül így is történt, a nyíregyházi Evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium végzőseként elkezdtem egy debreceni fodrásziskolát – ennek már négy éve. A sikeres vizsga után kezdtem el apa mellett dolgozni a fodrászatban. Az itt töltött idő alatt is folyamatosan fejlesztem magam, évente hat-hét továbbképzésen veszek részt. A fodrászat igazi szenvedélyemmé vált, és megtanultam, az alázat a legfontosabb a szakmámban. Ezt mindig szem előtt tartom, mind a vendégek, mind az idősebb fodrászok szempontjából.

 

SERLEGEKBŐL SOSEM ELÉG

 

– Több versenyen is kipróbáltad már magad a fodrászat világában. Melyik eredményedre vagy a legbüszkébb és mire készülsz a közeljövőben?

– Összesen öt vagy hat országos, illetve nemzetközi versenyen szerepeltem. Nagyon büszke vagyok a Hódmezővásárhelyen elért harmadik helyezésemre, hiszen tizenöt versenyző közül állhattam fel a dobogóra, és külföldi profi fodrászokat is magam mögé utasítottam. Most egy nemzetközi, háromfordulós versenyre készülök, ami egy beszavazásból, egy budapesti fordulóból és ha sikerül bekerülnöm, egy franciaországi döntőből áll. Február 14-én pedig idén is Szabolcs Kupa, amire szintén nagy erőkkel készülök – a vagányabb stílust középpontba állítva, de a többi legyen meglepetés! (nevet)

 

IMÁDJA AZ ÚJÍTÁSOKAT


– Honnan jönnek az újabbnál újabb ötletek, formák, színek – ki az, aki hat Rád a munkád területén?

– Nagyon sok videót nézek, legfőképp pedig az Instagram oldalakon szoktam inspirálódni. Több külföldi fodrász tesz közzé fotókat, illetve videókat – új formák, színek, vágások, itt tényleg csak a képzelet szab határt. Leginkább Marosfalvi László, budapesti fodrász munkásságát kísérem figyelemmel, színek terén pedig Képíró Tamást, akitől nagyon sokat tanultam. De az, aki tényleg a legnagyobb mértékben hat rám és motivál, az édesapám – aki a példaképem is egyben.

 

TÉLI TRÜKKÖK

 

– Mit ajánlassz a hideg téli időszakban a hajunk megóvása érdekében?

– Amire ilyenkor igazán oda kell figyelni, az a hajvég. Általában D-vitamint, argánt tartalmazó olajakat szoktam ajánlani, amelyek egyben hővédőt is tartalmaznak. Ettől sokkal egészségesebbek és élettel telibbek lesznek a hajvégek.

 

A TERMÉSZETESSÉG ÉVE

 

– Mit gondolsz, 2016-ban milyen hajtrendek fognak hódítani?

– A srácoknál egyre inkább azt veszem észre, hogy elkezdik növeszteni a hajukat – mint akár én is. (nevet) Nőknél pedig inkább a göndör frizura hódít most, illetve a kicsit rövidebb, félhosszú fazon. Színek terén idén is a természetességre helyeződik a hangsúly. Balayage, ombre és napszítta hatás – ezek lesznek a hölgyek kedvencei 2016-ban is.

 

MINDIG TANUL VALAMI ÚJAT

 

– Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

– Egyelőre mindenképp Nyíregyházán maradok, a fodrászüzlet és a vendégköröm is ideköt. Minél több versenyen szeretnék részt venni, sokat utazni, új tapasztalatokat szerezni és fejleszteni magamat továbbképzéseken – akár külföldön is. Tavasszal például Bolognába készülök egy tanulmányi útra, illetve fodrászexpóra.

Farkas Fanni

Fotók: Szalontai Zsombor (Haj: Lukovics Dániel)