Luca-napi madárkalács-készítés a Sóstói-erdőben

A program során a résztvevők megismerhetik a téli madáretetés csínját-bínját, és a madárkalács-készítés fortélyait. A marhafaggyúból és különféle magokból készülő, fantáziadús formákba önthető madárkalács nem csupán a télen gyakran éhező kismadarakat segíti, de a kert dísze is lehet az ünnepi időszakban.
A madárkalács-készítéshez alapvető anyagokat az Egyesület biztosítja, de hogy finomabb, tartalmasabb, változatosabb és szebb legyen a madárcsemege, aki tud, hozzon magával faggyút, hájat, nyers olajos (napraforgó, dió) és apró szemes (köles, lenmag, mák) magokat, aszalt gyümölcsöket (mazsola), süteményformát, kiszárított narancshéjat.
Jó idő esetén a programot madárgyűrűzés is kiegészíti, melynek során az Erdei Tornapályán működtetett óriás madáretetőt látogató madarakat lehet közelebbről megismerni.

További információk az akcióról a sostoierdo@e-misszio.hu címen, illetve Tóth Pálnál (70/249-2407) és Szigetvári Csabánál (20/512-3311), továbbá a www.sostoierdo.hu illetve a www.facebook.com/sostoierdo oldalakon.