Lopni akart, de az idős sértett tetten érte a visszaeső férfit
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a középkorú nyíregyházi férfi ellen, aki az utóbbi két évben negyedszer követett el lopást.  

A férfi idén nyáron feltételes kedvezménnyel szabadult a börtönből, azonban szeptember 10-én a kora esti órákban ismét lopni indult. Nyíregyháza belvárosában a szomszédos ingatlan nyitott kapuján keresztül bejutott az idős sértett udvarára, majd a csupán kilincsre zárt bejárati ajtón bement a lakóházba. Az előszobában értékek után kutatott, melyet a 86 éves férfi meghallott, és számon kérte a vádlottat.

A besurranó tolvaj megpróbált magyarázatot adni ottlétére. Előbb magát rendőrnek adta ki, azonban a sértett kérte az igazolványát, és mivel csak a pénztárcáját mutatta fel, az idős ember kiterelte őt az udvarra, és átkiabált a szomszédban lakó lányának, aki értesítette a rendőrséget. A rendőrök megérkezéséig azt próbálta elhitetni a sértettel és lányával, hogy az udvaron lévő autókat jött megnézni, mert azt hallotta, hogy azok eladók.

A rendőrök azonnal őrizetbe vették a különös visszaesőnek minősülő férfit, és azóta is letartóztatásban van. Amennyiben az előkészítő ülésen beismeri tettét, és lemond a tárgyalásról az ügyészség 1 év 2 hónap börtönbüntetés kiszabását tartja vele szemben indokoltnak.

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség