Lopás egy parókián
Fotó: Illusztráció

Az ajtóból kivett kulccsal jutott be egy férfi a baktalórántházi parókiára, majd onnan több mint kétszázezer forint értékben lopott.

A vádirat szerint a középkorú baktalórántházi férfi 2023. március 06-án este megjelent a helyi templom parókiájának épületénél, és engedély nélkül bement az épületbe. Itt a plébános felszólította, hogy távozzon, ezért a vádlott kiment, majd pár perc elteltével a nyitott ajtón keresztül ismét visszabement a paplakba, de ekkor már a bejárati ajtóból magához vette a kulcsot.

A plébános újra kérdőre vonta a vádlottat, és az ajtókulcsot is követelte tőle, azonban azt nem találta meg a vádlottnál, így elengedte őt, a parókiát pedig a pótkulccsal bezárta.

A férfi kis idő elteltével a nála maradt kulccsal bement a plébániára, és az atya szobájából ellopott egy laptopot, valamint hat karórát, ezt követően pedig bezárta a bejárati ajtót, majd a kulcsot a lábtörlőn hagyta.

Mikor a vádlott rájött, hogy a pap rajta keresi az értéktárgyait, az élettársával neki azokat visszaküldte, így a lopással okozott kár megtérült.

A tolvaj már többször került összetűzésbe a törvénnyel vagyon elleni bűncselekmények elkövetése miatt, ezért a nyomozó hatóság elfogásakor őrizetbe vette. A letartóztatott férfivel szemben az ügyészég három héten belül vádiratot nyújtott be, amelyben a lopásért végrehajtandó fogházbüntetés kiszabását indítványozta.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Főügyészség