Lomtalanítás

Április 2-án, egy lomtalanítási nap keretében külön járattal szállítják el a lomhulladékot a belváros, a Malomkert, a Bujtos, Felsőpázsit, a Hímes, a Huszártelep, a Jósaváros, a Kertváros, a Korányi Kertváros, az Örökösföld, az Érkert és Oros utcáiból. A város többi részén, a külterületeken folyamatos a lomtalanítás, hiszen ezeken a helyeken a kommunális hulladékgyűjtési napokon viszik el a felesleges dolgokat a THG emberei. Április 2-án, szombaton már reggel ki kell helyezni a lomhulladékot az utcára.

 

Lomot a kuka helyére

 

Petró Árpád, a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. ügyvezetője azt mondta, a családi házas övezetekben az ingatlan elé, a kuka helyére kell kihelyezni a lomot. A lakótelepi övezetekben pedig a táblával jelzett helyekre. Az ügyvezető hozzátette, szombaton kell kitenni a felesleges holmit, amelyeket vasárnap gyűjtenek be a szolgáltató dolgozói. Kérik a lakosságot, ahogy elhaladt a gyűjtőautó, már ne helyezzenek ki lomot, mert nem tud a szállítóautó visszafordulni és még egyszer átjárni a területet. Ha valaki a jármű elhaladta után tesz ki lomot, az már illegális szemételhelyezésnek minősül.

 

Veszélyes hulladékot NE!

 

A lomtalanítás során a közszolgáltató kizárólag a lakosságnál, a háztartásokban képződött, de a szabványos gyűjtőedényekben el nem helyezhető, nagy darabos lomhulladékot szállítja el. Veszélyes hulladékot továbbra sem lehet kitenni.

[REKLAM]

A lomhulladékot a közterületen úgy kell elhelyezni, hogy a jármű- és a gyalogosforgalmat ne akadályozza és a szállítójármű részére jól megközelíthető legyen, ne károsítsa a zöldterületeket és a növényeket, illetve ne okozzon balesetet.

 

Egész évben lomtalanítás

 

Nyíregyházán nemcsak a megadott időpontokban lomtalaníthatnak a lakosok, hanem egész évben. A városban két hulladékudvar áll a felesleges holmiktól megszabadulni vágyók rendelkezésére, amelyek nyitvatartási időben fogadják az embereket.

 

Hetente viszik a biohulladékot

 

Mivel tavasztól több növényi eredetű hulladék keletkezik a kertes házakban, így március végétől a biohulladékot heti rendszerességgel szállítják el a TÉRSÉGI HULLADÉK-GAZDÁLKODÁSI Nonprofit Kft. munkatársai.

M. E.