Lions Nap – Egészségügyi szűrőprogramot szerveznek április 13-án a Kossuth téren

Dr. Szabó Éva ortopéd sebész főorvos elmondta:

Április 13-án a Kossuth téren többek között ingyenes ultrahangos arcüregszűrésen, életmód tanácsadáson és számítógépes talpvizsgálaton is részt vehetnek az érdeklődők. De lesz ingyenes szemnyomás mérés és szemfenék vizsgálat, valamint a láb esetleges statikai rendellenességeit is lehet majd vizsgáltatni pénteken.

A rendezvényről szóló tájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettese kiemelte, a lakosságközeli ingyenes szűrővizsgálatok, a prevenció és az egészségfejlesztés napjainkban nagyon fontos.

További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Dr. Szondi Zita hozzátette:

Egy ilyen ingyenes szűrőprogramon, hogyha jó a szervezés és megfelelő a tájékoztatás, akkor körülbelül 500-1000 résztvevő is lehet. Közülük 5-10 százalékban tudunk kiszűrni betegséget, olyan betegséget, ami már kórházi kezelést is igényel.

A Lions Club elnöke hozzátette, nemcsak a testi, hanem a lelki egészségmegóvásra is nagy hangsúlyt fektetnek majd április 13-án.


További képekért kattintson a fotóra!

Fotók: Szarka Lajos

Demarcsek György kiemelte:

Lesz több zenés produkció. Torma Kata is énekel a rendezvényen, majd egy színész-házaspár, Munkácsi Anita és Nagyidai Gergő mutat be egy szép darabból részleteket.

Ezek mellett lesz még terápiás kutyabemutató és zumbázni is lehet majd a Kossuth téren. Az egészségügyi szűrőprogram április 13-án, pénteken 14 órakor kezdődik és 16 óráig tart majd.


Dér Vivien