Lions adomány a kórház számára

800 ezer forint értékű adományt gyűjtött össze az előző jótékonysági bálján az Első Nyíregyházi Lions Club a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház javára. Az idén 100 éves szervezet 2000 nyarától tevékenykedik Nyíregyházán. Tagjaik évek óta szerveznek prevenciós és karitatív rendezvényeket. Jótékonysági szolgálatuk középpontjában a látásvédelem és a valamilyen hátránnyal élők segítése áll. A Lions Club a kezdetektől minden évben támogatja a Jósa András Oktatókórházban zajló gyógyító munkát.

 

A szükségben szenvedőket segítik

 

Belus Tamás, az Első Nyíregyházi Lions Club soros elnöke azt mondta, szükségben nagyon sokan hiányt szenvednek. Hozzátette, a jótékonysági akcióik szervezésével azon dolgoznak, hogy a szükségben szenvedők jobban éljenek. Ennek egyik nagyon fontos eleme, hogy a kórháznak minden évben adnak adományt.

 

Szemészet, Ortopédia, Belgyógyászat, Gyermekosztály

 

Idén az adományból a Szemészeti Osztálynak vásárolnak két darab szemvizsgáló próbakeretet, az Ortopédiai Osztály kap az artroszkópiás műtéteket megkönnyítő kést és hidegvágó hurkot.

További képekért kattintson a fotóra!

A Belgyógyászati Osztályon berendezik a Diabéteszes Lábszakrendelőt, a Gyermekosztályra pedig mesekönyveket és játékokat vásárolnak az adományból.

 

„Cseppből épül fel a tenger is”

 

Dr. Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója kifejtette, a jótékonysági adományok, amelyek az intézménybe érkeznek, nagyon jó helyre mennek. A főigazgató hozzátette, azt szokta mondani, hogy egy nagyüzem működéséhez sokszor apró dolgokra is szükség van, amelyek a kórház mindennapi működését tudják segíteni.

A Jósa András Oktatókórházon kívül a Zay Anna Egészségügyi Szakközépiskola is részesül az adományból. Oktatást segítő demonstráló anyagokat vásárolnak a pénz egy részéből, hiszen az iskola egy-egy osztálya minden évben segít azon a Kossuth téri egészségnapon, amelyet tavaly hetedik alkalommal rendezett meg az egészségügyi intézmény közösen az Első Nyíregyházi Lions Clubbal.

ME.

(Fotó: Szarka Lajos)