Lili bárónő Nyíregyházán

A Cigaretta-keringő ismert dallamai is felcsendültek a Lili bárónő előadásán. A színházi produkciót a Rotary Club Nyíregyháza hozta el a városba. A társadalmi szervezet életében nagy szerepet tölt be a jótékonykodás.

 

Defibrillátor után játszótér

 

Augusztusban egy újraélesztő készüléket adományoztak a Búza téri piaccsarnoknak, a szombat délutáni és esti előadás bevételéből pedig ismét segíteni szeretnének.

Pták István, a Rotary Club Nyíregyháza elnöke azt mondta a Nyíregyházi Televízió Híradójának, az előadás bevételéből fogyatékkal élő gyerekek játszóterét szeretnénk megépíteni. Az elnök hozzátette, Nyíregyházán jönne létre először az a park, ahol a fogyatékkal élő gyerekek játszhatnának biztonságos keretek között.

 

Elismerések a projektért

 

A Rotary Club Nyíregyháza jelentős szerepet vállalt a szervezet „Tapintható, látható” projektjében, amelynek során nyíregyházi ismert épületek kicsinyített másait érezhetik azok, akik valamilyen látási problémával élnek együtt. A Lili bárónő előadásai előtt azoknak a támogatóknak, akik a ebben a programban jelentős szerepet töltöttek be, emléklapot adományoztak. Nyíregyháza polgármestere is országos elismerésben részesült. A városvezető hivatalból is és civilként is lényegesnek tartja a jótékonykodást.

Dr. Kovács Ferenc, azt mondta az előadás előtt, Nyíregyházára nagyon jellemző az odafigyelés. A polgármester hozzátette, egész évben jellemzőek a segítő szándékok a városban, amelyekre nagy szükség van.

 

Művészi érzékenység

 

A Budapesti Operett Színház művészei is szívesen álltak a kezdeményezés mellé. A megyéből származó Dolhai Attila színművész fontosnak tartja, hogy segítsen a rászorulókon. A kisvárdai születésű művész nagyon fontosnak tartja, hogy az ember időről- időre jótékonysági eseményeken vegyen részt. A színész kiemelte, segíteni kell a hátrányos helyzetben lévő embereknek. Dolhai Attila hozzátette, aki művész az általában érzékenyebb, és pozitívan áll a hasonló problémákhoz. A művész úgy véli, kötelessége a művészvilágnak, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy jótékonykodásra szükség van, ezzel pedig élni kell, és segíteni azokon, akiknek erre szükségük van.

Az előadások bevételéből megvalósuló speciális játszótér a tervek szerint a Szabadság téren fogadná a gyerekeket.

M. E.

(Fotó: Trifonov Éva)