LIKE 2 előválogató

Lakatos Nikolett is énekelt a LIKE 2 idei előválogatóján. Ő az egyik továbbjutója a felnőtt ének kategóriának a nyíregyházi tehetségkutató versenyen. … Ők nem jutottak tovább most, de szintén színvonalas produkciót adtak elő. Az ének ifjúsági kategóriában már a kisebbek is indulhattak, hiszen kibővítették a jelentkezési korhatárt, így egy kategóriába kerültek a 10 és 16 év közöttiek. A rendezvénynek a Váci Mihály Kulturális Központ adott otthont, melynek igazgatója, Mészáros Szilárd elmondta, az első LIKE-ra is sokan jelentkeztek, ez a másodiknál is így történt, és ennyi tehetséges gyerek láttán már a harmadik megszervezésén gondolnak.

[REKLAM]

– Tavaly az első alkalommal hirdettük meg a és olyan fantasztikusan jól sikerült itt a nyíregyházi diákság körében, hogy tulajdonképpen már akkor ígéretet tettünk, hogy ennek lesz folytatása. Tavasszal meg is hirdettük, ősszel egy kicsit ráerősítettünk és úgy látom, hogy az idei is nagyon jó színvonalú – mondta Mészáros Szilárd.

A zsűri tagok között szerepelt Tamás Attila, a Vikár Sándor Zeneiskola igazgatója, aki elégedett volt a látott produkciókkal.

– Az első LIKE-nak a tapasztalata alapján nincsenek már olyan zenei szélsőségek, és mindenki, aki idejön, tudja, hogy milyen kísérettel szeretne jönni, és úgy látom, hogy felkészültek már nem csak a selejtezőre, hanem a továbbiakra is – mondta Tamás Attila.

A zene kategóriából öten, a tánc kategóriából tizennégyen, a vers és próza kategóriából szintén öten, ének kategóriából pedig tizenöten jutottak tovább a középdöntőbe, amelyet november 26-án tartanak.

Kanócz Rita