Lezárultak az Országos Könyvtári Napok Nyíregyházán – Köszöntötték a könyvtári Leg-eket, jutalmazták az olvasói hűséget

Könyvtári Leg-ek köszöntése, olvasói hűség díjazása, ezzel zárult az idei Országos Könyvtári Napok programsorozat Nyíregyházán. 

Tomasovszki Anita, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatója adta át az ajándékokat, könyvcsomagokat, játékokat a Leg-eknek október 9-én 11 órától a könyvtár Kamaratermében. 

A díjazottak:

Legfiatalabb olvasó:
Mester Liza

Legrégebbi olvasó:
Dr. Kormány Gyula

Legtöbbet olvasó család:
Mátyás család
Mátyásné Károly Eszter
Mátyás Ábel
Mátyás Ervin
Mátyás Frida

Legtöbb könyvet olvasó:  
Matyasovszki Mónika

– Az egész hetes programsorozat nagyon sikeres volt. Összesen 563 fő élt az ingyenes beiratkozás lehetőségével. A látogatók száma megközelítette a 2500 főt a központi könyvtár és valamennyi fiókkönyvtár programjain. Idén a legnépszerűbb programok az Állatok Világnapja alkalmából szervezett rendezvények voltak. A hagyományos családi vetélkedő is nagyon sikeres. Az amnesztia lehetőségével 125 fő élt, így visszakerült 434 db könyv a könyvtárainkba – tájékoztatta szerkesztőségünket a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár.

A Garázsvásáron 3645 darab könyvet vásároltak közel 900.000 Forint értékben.Továbbá a könyvtár elindította kezdeményezését 70 év 70 érv címmel, melyben felkérték olvasóikat, közismert személyeket, hogy osszák meg, hogy miért jó könyvtárba járni. Az erről készült videó itt tekinthető meg: