Lezárultak a közlekedési kérdőívek
Több mint 2400-an segítették a tervezők és az Önkormányzat munkáját.

Február 12-én lezárultak a fenntartható városi mobilitási terv megalapozását célzó online és papír alapú kikérdezések. Nyíregyháza új közlekedési stratégiájának megalapozására általános problémafeltáró kérdőív készült, amely célja a lakosság véleményének megismerése valamennyi közlekedési módra vonatkozóan. A kérdőívet elektronikusan és papír alapon is ki lehetett tölteni, és összesen közel 850 válasz érkezett. A kitöltők között városi roller, valamint családi belépőjegyek kerülnek kisorsolásra a Nyíregyházi Állatparkba és az Aquarius Élményfürdőbe a Helló Nyíregyháza rendezvény alkalmával, április 21-én.

A helyi közösségi közlekedés, a kerékpáros és az egyéni autós közlekedés problémáinak és a lakosság észrevételeinek, javaslatainak jobb megismerése érdekében tematikus elektronikus kérdőívek kitöltését is várták a tervezők. Több mint 800 kitöltött kérdőív érkezett, melynek több mint fele a nyíregyházi autóbusz-közlekedésre vonatkozik. Február 7-én a nyíregyházi helyi autóbuszokon személyes kikérdezésekre is sor került, mely során közel 750 utas válaszolt a kérdezőbiztosok kérdéseire. Valamennyi kérdőívben lehetőség nyílt konkrét, akár helyhez kötött észrevételek, javaslatok megtételére, amelyekből több ezer érkezett a nyíregyházi és Nyíregyháza környéki lakosoktól.

Mind az Önkormányzat, mind a mobilitási terv készítői ezúton köszönik a lakosság aktív részvételét, a problémák, észrevételek, javaslatok részletekbe menő megfogalmazását.

A következő hetekben készül el a felmérések feldolgozása és értékelése, amely meghatározó lesz a stratégia megalapozásához és a leendő fejlesztések megfogalmazásához. Az érdeklődők a tervezés folyamatát figyelemmel kísérhetik a http://www.nyiregyhaza.hu/kozlekedes oldalon, valamint a későbbiek folyamán megrendezésre kerülő lakossági fórumokon.