Lezáruló kórházi beruházások

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórházban európai uniós pályázatból megvalósuló fejlesztések az intézmény mind az öt telephelyét érintik. Nyíregyházán folyamatosan zajlanak az építkezések, eszközbeszerzések, év végére minden beruházás befejeződik. Átadják a tömbkórházat, az új sürgősségi és rehabilitációs központot. A megye más városaiban is jól haladnak a munkálatok, februárban átadták Nagykállóban a rehabilitációs centrumot és a mátészalkai telephelyen megkezdődhetett a bontás. Erről sajtótájékoztatóval egybekötött lakossági fórumot tartottak, ahol elmondták, hogy októberre elkészülnek a kivitelezéssel. Felújítják a 100 ágyas belgyógyászati tömböt, és felépül a régi nőgyógyászati épület helyére az új.

Szondi Zita, a mátészalkai kórház főigazgató-helyettese elmondta, a jelenlegi nőgyógyászati tömb helyén épülő új épületbe nem költözik vissza az osztály, hanem ott járóbeteg szakrendelések kapnak helyet.

Hanusi Péter, Mátészalka polgármestere a lakosság türelmét kéri, ameddig befejeződnek a munkálatok.

A lakosság örül a fejlesztésnek még a fennakadások ellenére is. Októberre minden orvosszakma az új helyén kezdheti meg a gyógyítást.

Kanócz Rita