Lezárt ügy: emberölés miatt kell felelniük
Fotó: police.hu

 

Vízbe fojtották áldozatukat Porcsalmán.

Holtan találtak porcsalmai otthonában egy 66 éves férfit 2022. február 22-én. A Mátészalkai Rendőrkapitányság nyomozói kezdték meg a haláleset körülményeinek tisztázását, amihez a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói is csatlakoztak. A helyszíni szemle adatai alapján a nyomozók arra a következtetésre jutottak -amit az előzetes orvosszakértői vélemény is megerősített-, hogy a férfi bűncselekmény áldozata lett, halálát idegenkezűség okozta. A rendőrök emberölés bűntett elkövetésének gyanúja miatt kezdték meg az ismeretlen elkövető felkutatását, és rövid időn belül elfogtak egy porcsalmai nőt, aki egy ideje már rendszeresen látogatta a férfit otthonában.  

A megalapozott gyanú szerint 2022. február 21-én este J. M. 40 éves porcsalmai lakos társával, Á. F. 20 éves porcsalmai lakossal együtt kereste fel otthonában a férfit, akit altatóval kevert borral itattak le, hogy bódult állapotát kihasználva megszerezhessék pénzét és más értékeit. Kutatni kezdtek a lakásban, amit a férfi szóvá tett ezért dulakodás alakult ki közöttük. Végül a fürdőszobába tuszkolták, és a fürdőkádban lévő vízbe fojtották. Ezután az így megszerzett közel háromszázezer forint összegű készpénzzel, élelmiszerekkel, illatszerekkel, és élvezeti cikkekkel; kávéval és dohányáruval távoztak. A nyomozók a nőt és a férfit is, még 2022. február 22-én elfogták.

Fotó: police.hu

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói J. M. és Á. F. porcsalmai lakosokat nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával kihallgatták, őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, amit a bíróság elrendelt, és a nyomozás teljes időtartama alatt fenntartott.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya a büntetőeljárást befejezte, és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal átadta az illetékes ügyészségnek.     

 

Forrás: police.hu