Lett győzelem az U19-es EB futamon - Drámai befejezés a salakmotor versenyen

Végre! Egy teljes évet kellett várni arra, hogy újra salakmotorversenyt rendezzenek a Nagyhalász Speedway Ringen. A járvány miatt a tervezett viadalok tavaly elmaradtak, most viszont rögtön egy izgalmas U19-es EB selejtezővel indult az idény a pályán. 

10 országból 16 motoros érkezett, és az első három futam után úgy tűnt, a lengyel Mateusz Cierniak megállíthatatlan. Három győzelemmel nyitott, az egyedüli volt, aki 57 másodpercen belüli idővel teljesítette a versenytávot. A negyedik futamban viszont a szintén bombaformában versenyző lett Ernest Matjusonoks megelőzte, így pontszámban utolérte. A lengyel Zupinski a nap előzését mutatta be, az utolsó kanyarban került a cseh Chlupác elé, később viszont a lett Gusts épp őt előzte meg egy remek manőverrel. Szinte minden futam kiszámíthatatlan volt. Végül mivel Matjusonoks és Cierniak is 14-14 pontot szerzett, jöhetett egy különfutam, hogy eldöntsék, ki a győztes. Az első kanyarban viszont összeakadtak, és Cierniak percekig feküdt a földön, a mentő is a pályára érkezett, de a biztonsági légzsákoknak köszönhetően nem esett komoly baja. Folytatni viszont nem tudta, így lett győzelem született.

Kettejükön kívül a harmadik Zupinski, a negyedik Gust és Chlupác jutott még tovább az EB-selejtezőből egyenes ágon, a tartalék pedig a brit Daniel Gilkes.