Letartóztatták a porcsalmai gyilkosság gyanúsítottjait
Fotó: hirado.hu

Elrendelte a Nyíregyházi Járásbíróság pénteken egy hónapra annak a két embernek a letartóztatását, akiket azzal gyanúsítanak, hogy előbb elkábítottak, majd megöltek egy idős embert Porcsalmán.

A Nyíregyházi Törvényszék azt közölte az MTI-vel, hogy az ügyben nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás.

A gyanú szerint hétfőn a gyanúsítottak megállapodtak abban, hogy altató tablettát kevernek az idős ember borába, majd ellopják a nyugdíját és egyéb vagyontárgyait. Miután a férfi megitta a bort, kiment a fürdőszobába. A gyanúsítottak utánamentek, a már ittas és bódult állapotban lévő idős ember fejét a vízzel teli fürdőkádba nyomták, ennek következtében a sértett megfulladt.

Ezután a gyanúsítottak a házból 290 ezer forint készpénzt és különböző élelmiszereket vettek magukhoz, majd távoztak a helyszínről.

Az ügyben a nyomozás még tart, és jelenleg egy kiemelten súlyos bűncselekmény elkövetésével gyanúsítja a nyomozóhatóság a két gyanúsítottat, akiknek nincs rendszeres jövedelmük és bejelentett munkahelyük. A bíróság szerint így fennáll a veszélye annak, hogy szabadlábra helyezésük esetén elérhetetlenné válnának vagy a büntetőeljárásban részt vevő embereket jogellenesen befolyásolnák, és ezzel megnehezítenék a bizonyítást, ezért elrendelték a letartóztatásukat - áll a közleményben.

A végzést az ügyészség, valamint az egyik gyanúsított és védője tudomásul vette, így az esetükben véglegessé vált, azonban a másik gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be a döntés ellen.

 

Forrás: MTI