Letartóztatta a bíróság azt a férfit, aki zsarolta korábbi partnerét

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított egy évvel ezelőtt szerelmi viszonyban állt egy hölggyel, aki ezt követően újabb kapcsolatot létesített egy vállalkozóval, s a kapcsolatukat titokban tartották. A gyanúsított, miután tudomást szerzett a kapcsolatról, elhatározta, hogy kihasználja a vállalkozó anyagi jólétét, és pénzt szerez tőlük. Ennek érdekében 2018. áprilisában hamis adatokkal több Facebook profilt hozott létre, melyeken keresztül fenyegető üzeneteket küldött a sértett hölgy részére. Közölte, hogy amennyiben nem ad neki 100 millió forintot, a kapcsolatukat nyilvánosságra hozza.

Az összeget később leszállította 50 millió forintra.

A fenyegetések a sértettben és a vállalkozóban félelmet váltottak ki, melyet fokozott, hogy az elkövető rejtve tartotta valós személyazonosságát. A sértett ezért színleg beleegyezett a pénz kifizetésébe, közben azonban a rendőrséghez fordult. A nő a részben pénzt, részben papírt tartalmazó táskát egy előre megbeszélt időpontban a megbeszélt helyszínen hagyta, amit a gyanúsított onnan elvett, s ekkor őt a rendőrök a helyszínen elfogták. A gyanúsított a rendőri felszólítást követően megpróbált a helyszínről elmenekülni.

A bíróság álláspontja szerint alaposan lehet tartani attól, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a hatóság elől megszökne vagy elrejtőzne, illetve újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék