Letartóztatta a bíróság a kábítószer-kereskedőt – A végzés végleges
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírája 2019. október 15-én bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt indult eljárásban 2019. november 16-ig elrendelte O.R.Z. gyanúsított letartóztatását.

Az ügyészség indítványa szerint a gyanúsított – a szüleivel együtt - 2018. novemberétől elfogásuk napjáig heti rendszerességgel vásároltak különböző fajtájú kábítószert Budapesten, s kiporciózva tovább értékesítették ismeretségi köreikben.

2019. április 5-én reggel a fiatal férfi szülei egy bérelt autóval Nyíregyházáról Budapestre utaztak azért, hogy kábítószert vásároljanak, melyből a gyanúsított is részesedett volna. A beszerzést követően O.R.Z. szüleit - üldözést követően - a rendőrök igazoltatták, és az autóból 79 db, összesen 30 g tömegű, kábítószer tartalmú tablettát foglaltak le.

A nyomozás során további fogyasztók, valamint a gyanúsított felsőbb kapcsolatának feltérképezése is szükséges, ezért megalapozottan lehet tartani attól, hogy a férfi a tanúkat befolyásolná, a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne vagy elrejtőzne, ezért a bíróság enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására lehetőséget nem látott. A bíróság a döntése meghozatala során kiemelt súllyal értékelte azt, hogy O.R.Z.-t hasonló jellegű bűncselekmény miatt ebben az évben már jogerősen elítélték.

A végzés végleges.

 

Forrás: Nyíregyházi Törvényszék