Letartóztatásban maradnak a kábítószer birtoklásával gyanúsított férfiak
Letartóztatásban maradnak a kábítószer birtoklásával gyanúsított férfiak

A Nyíregyházi Járásbíróság nyomozási bírója mai határozatával a különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt folyamatban lévő eljárásban 2020. október 19. napjáig meghosszabbította két gyanúsított (K.H. és K.L.) letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint, 2019. október 17-én K. H. gyanúsított besenyődi lakására, kérésére K. L. a személyautóján összesen 10 kg, 1 kg-os adagokra csomagolt kábítószert vitt el. A rendőrök a garázsban parkoló gépkocsiban megtalálták a kábítószert, s azt lefoglalták.

Az akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekmény elkövetésével gyanúsított férfiak esetében - a bíróság döntése szerint - fennáll annak a veszélye, hogy szabadlábra helyezésük esetén a hatóságok elől megszöknének vagy elrejtőznének. A bűncselekmény jellege, így különösen a lefoglalt kábítószer mennyisége alapján, megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak eddig nem azonosított társaikkal összebeszélnének, s ezzel megnehezítenék a további nyomozást.

Ezért a bíróság a gyanúsítottak letartóztatását meghosszabbította.

A végzés nem végleges, az ügyész tudomásul vette, de a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be ellene. Így a jogerős döntést a Nyíregyházi Törvényszék hozza majd meg.

dr. Resán Dalma

sajtószóvivő