Leszakadhat az ég az ország egyik felében, mutatjuk melyikben
Kiemelt kép: illusztráció

Szombaton északon több, délen kevesebb gomoly- és fátyolfelhő lesz az égen. Főleg az ország északi felében várható zápor, zivatar.

A nyugatias szél többfelé megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé csökken a hőmérséklet.

Északon több, délen pedig kevesebb felhő várható, zápor, zivatar elsősorban az ország északi felében fordulhat elő. A nyugatias szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul. Késő estére 19 és 26 fok közé süllyed a hőmérséklet.

Nyugat felől megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, vasárnap reggelre az ország nagy részén már erősen felhős vagy borult lesz az ég.

Hajnalban a csapadékzóna is megérkezik, amely eleinte főként a Dunántúl területén okoz egyre több helyen záport, zivatart, majd esőt. A délnyugati szél északnyugatira fordul, és helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul.

Forrás: hirado.hu