Lenyűgöző Radnóti-est a Bencs Villában – Oberfrank Pál estje Nyíregyházán
Április 16-án „Sem emlék, sem varázslat…” című önálló esttel lépett színpadra Oberfrank Pál Jászai-díjas színművész, rendező, a Veszprémi színház igazgatója.

A magyar költészet egyik legnagyobb alakját megrendítő átlényegüléssel, kronologikus naplórészletekkel és versekkel idézte meg.

A közönség tanúja lehetett a költő Gyarmati Fannihoz fűződő varázslatos szerelme megélésének és a mélybe rántó tragikus sorsának is.

A darab szólt a költő egész életére kiható fájdalmáról is: születésekor ikertestvérét és édesanyját is elvesztette. Oberfrank Pál, azonban Radnóti sokak által eddig nem ismert humorát is megcsillantotta.

Az előadást régi fotók, zenei kíséretként lágy zongorajátékok gazdagították. A darabot a bori notesz zárta, melyben a munkatábor sötét körülményeiről írt a költő.

A közönség elismerő vastapssal ajándékozta meg Oberfrank Pált, aki a magyar nemzeti kultúra, művészi alkotómunka területén végzett kiemelkedő művészi értékteremtő munkája elismeréseként Magyarország Érdemes Művésze díjat vehetett át márciusban. Ezúton is gratulálunk!

Jövő héten, a nyíregyházi születésű színművész, rendező és diplomata, Márton András lesz a Bencs Villa Többszemközt sorozatának vendége.

Nevéhez számos színpadi szerep, film, tv-film fűződik, rendezett és szinkronizált, de kalandos élete során dolgozott asztalosként Finnországban, főkonzulként tevékenykedett Los Angelesben, New Yorkban pedig a magyar kulturális missziót vezette. Diana hercegnőtől Ronald Reagen amerikai elnökig számos híres és ismert személyiséggel találkozott.

 

Jegyek elővételben is kaphatók:

Móricz Zsigmond Színház Szervező- és Jegyirodája, Nyíregyháza, Országzászló tér 6. Tel.:

42/507-006, 20/233-2926

Bencs Villa, 4400 Nyíregyháza, Sóstói út 54. Tel.: 70/199-6000

Online: https://moriczszinhaz.jegy.hu/program/bencs-estek-tobbszemkozt-marton-andras-103347/544474?fbclid=IwAR2XzvcyNpxejRUqeJyx-_i2t5y1psYllS2wadIpXk0mD5jtaMQSTykgjJU

 

Forrás: Bencs Villa