Lengyel diákokat fogadott a Bem József Általános Iskola – A városházára is ellátogattak
Fotó: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Bem József Általános Iskola nevéhez méltó módon nagyon fontosnak tartja a lengyel-magyar baráti kapcsolatok ápolását. Ennek jegyében a napokban vendégül látják a Nyíregyháza testvérvárosából érkező Rzeszów-i 21. számú általános iskola diákjait és pedagógusait, akik december 7-én érkeztek a szabolcsi megyeszékhelyre.

 

Megérkezésük után Dr. Ulrich Attila Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere köszöntötte a vendégeket a városházán december 7-én. Látogatásuk során a tervek szerint megismerkednek Nyíregyháza nevezetességeivel, ellátogatnak az állatparkba és az Élményfürdőbe is.

– Ez a már hagyományos testvériskolai látogatás az angol nyelv gyakorlásán túl lehetőséget kínál a lengyel és a magyar kultúra kölcsönös megismerésére is. Ez alkalommal egy közös tánctanulás során a lengyelek nemzeti táncával, a polonézzel ismerkedhetünk meg. Az adventi készülődés jegyében bepillantást nyerhetünk egymás karácsonyi néphagyományaiba is. Felelevenítjük a kántálás és az ostyahordás szokását, közös mézeskalács sütéssel, kézműves ajándék készítésével hangolódunk az ünnep varázsára lengyel barátainkkal együtt – tájékoztatta szerkesztőségünket a Nyíregyházi Bem József Általános Iskola.

Kapcsolódó galéria

Lengyel diákok a Városházán 20221207