Lendületes évkezdés a színházban

Bár a naptári év decemberben véget ért, a színházi évad még javában tart. A Móricz Zsigmond Színház legújabb előadása a Függöny fel! című bohózat lesz, amelynek premierjét január 21-én tartják. A rendező Puskás Tivadar, olykor színészként is feltűnik majd a színpadon. A február a fiatal korosztály számára sem múlhat el újdonság nélkül.

A Függöny fel! című előadáson készült képeinkért kattintson a fotóra!  (Trifonov Éva felvételei)

A Nagyszínpadon a Lázár Ervin története alapján íródott, A kisfiú meg az oroszlánok című darabról előzetesben annyit árultak el, hogy a mese és valóság elemeit vegyítő produkció mögé egy nagyon erős stábot sikerült állítani. Fontos változás, hogy a gyerekdarabok idén már pénteken 17 órától lesznek.

 

14. TÁNCFARSANG

 

Február 20-án immár a 14. alkalommal rendezik meg a Táncfarsangot. A három napos rendezvényen bemutatkozik többek között az ExperiDance Szenvedélyem, Velence című előadása, a PiroTap Production Tap Evolution című sztepptánc show-ja; a Miskolci Balett és a GG Tánc Eger közös víziója, az Anna Karenina. A Magyar Kultúra Napjára is készül a színház. Január 23-ikán 17 órától a Művész Stúdióban közös produkciójuk lesz a Vörös Postakocsi folyóirattal Irodalmi Dominó címmel. Fél hétkor pedig Dombi Ákos filozófus-festőművész kiállítását nyitják meg a színház emeleti galériájában.

Szoboszlai Tibor