Lemondást kérő Jobbikos nyílt levél az MSZP-s jelöltnek a megyei egyes választókerületben

A Közös Ország Mozgalom, valamint az Iránytű Intézet által készített és a napokban publikált, a megyei egyes számú választókerületre vonatkozó közvéleménykutatások eredménye alapján Lengyel Máté, a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltje nyílt levelet tett közzé Csabai Lászlónénak, az MSZP-Párbeszéd országgyűlési képviselőjelöltjének címezve a közösségi médiában, melyet szerkesztőségünkhöz is eljuttatott.


 Ebben többek között a következőket fogalmazza meg, idézzük: „A Jobbik szimpatizánsai tiszta kezű vezetőt szeretnének, bizalmatlanok Önnel szemben. Nyíregyháza többet érdemel! Ahogy korábban nyilatkozta: kényszerhelyzetben volt pártja, a megkeresettek közül nem merték vállalni a jelöltséget. Az Ön jelöltsége is bizonyítja, hogy a magyar közéletben valami nincs rendben. Az országos politikától tizenkét éve, a helyitől nyolc éve visszavonult személyként kénytelen volt az ismertségét felhasználva süllyedő pártját megmenteni a választásokon. Nyíregyházán viszont az MSZP csak akkor tudja magáról levetkőzni a fidesz-kollaboráns billogot, amit az elmúlt pár évben a két MSZP-s önkormányzati képviselő a pártjukra sütött, ha Ön felülemelkedik az ideológiai kérdéseken és visszalépésével bebizonyítja a városnak, hogy Önnek Nyíregyháza lakossága a fontosabb. Így tisztelettel felkérném, hogy lépjen vissza."

 

Lengyel Máté Jobbikos országgyűlési képviselő nyílt levelére Csabai Lászlóné képviselőjelölt szerkesztőségünkhöz eljuttatott válaszában kifejti: amit a Jobbikos képviselőjelölt az MSZP-ről, az MSZP-s képviselőkről és róla megfogalmazott, az a politikai-közéleti, valamint a munka világában meglévő tapasztalatlanságának és meggondolatlanságának tudható be. Csabai Lászlóné ismer egy harmadik közvéleménykutatást is, mely más számokat mutat, amit szerinte Lengyel Máté képviselőjelölt nyilvánvaló okokból elfelejtett a nyilvánossággal közölni. A valódi partnerkeresésnek a szocialista-párbeszédes jelölt szerint nem az az útja, hogy a partnernek kívánt másik felet folyamatosan személyeskedéssel, és valótlanságok állításával sértegeti. Mindezek alapján Csabainé egyetért azzal, hogy a Fidesz-kormány csak széleskörű összefogással váltható le, ezt azonban szerinte nem nekik és főleg nem a Facebookon kell eldönteniük. Egyben az MSZP-Párbeszédes jelölt úgy látja, hogy érdemi összefogás csak valódi és tiszta értékek mentén valósulhat meg.