Légzésfigyelő monitor a kórháznak - A retro parti bevételének egy részéből vásárolták
Pap Juditnak és dr. Dicső Ferencnek Vinnainé Belicza Henrietta, Jeles Emőke és Tóthné Szkróbó Anita nyújtották át az adományt Fotó:Ladányi Tóth Lajos

Minden apró lépés megbecsülendő, ami az egészségügy helyzetének jobbítására szolgál. Az Első Nyíregyházi Lions Club még a veszélyhelyzet előtt szervezett retro partit az Alvégesi Művelődési Házban. A bevétel egy részét a Jósa András Oktatókórház szülészeti osztályán tevékenykedő Ringató csoport kapta, melynek tagjai úgy döntöttek: az összeget az újszülöttek légzésfigyelésére alkalmas berendezések vásárlására fordítják. Kedden reggel juttatták el az adományt a megfelelő helyre.

Örömmel fogadtuk a felajánlást. A mi osztályunkon a mindennapokban nagy hasznát vesszük a légzésfigyelő és babaőrző monitoroknak. Fontos a babáknak, az édesanyáknak és az ápolóknak egyaránt. Köszönettel tartozunk a gesztusért

– fogalmazott dr. Dicső Ferenc osztályvezető főorvos, aki Pap Judit ápolási igazgatóhelyettes társaságában vette át az eszközöket.

A hagyományos gyermekőrző készülékek csak hangot továbbítanak, de nem tudják érzékelni a légzésmozgásokat. A 23 esztendeje alapított kanadai cég találmánya új fejezetet teremtett a babagondoskodás területén.

A légzésfigyelő és babaőrző monitorokkal együtt az Első Nyíregyházi Club ebben az esztendőben összesen 600 ezer forintot adományozott a Jósa András Oktatókórháznak. A 103 éves Lions-mozgalom a világ legnagyobb egyesületi alapon működő jótékonysági civil szervezete: több mint 200 országban másfél millióan vallják magukat tagnak.