Legyőzték a Galdiátorok a Tigriseket - nem juthat rájátszásba a Nyíregyháza

 Óriási téttel bírt a szabolcsiak első idei keleti rangadója Nyírábrányban. Győzelem esetén a Tigriskölykök előnyös helyzetbe kerültek volna a rájátszásba jutást illetően. Vereség esetén viszont már biztosan búcsút mondhattak annak, hogy az elődöntőbe kvalifikálják magukat. A kezdés nem sikerült tökéletesre. A Gladiators-nél Boruzs Kevin kétszer, Németi Soma pedig egyszer mattolta a védelmet, míg Kovács Ádám két extrát is belőtt (20-6). A Tigers defense viszont már ekkor megmutatta erejét, hiszen Hüse Csongor és a sérüléséből felépülő Panykó Patrik is szerzett egy-egy interceptiont. A második negyed legelején pedig a támadósor is kezdett ébredezni. Török Pál a játékrész elején egy szép visszahordással félpályáig vitte a Gladiátorok kick-offját. Majd Dobránszky Joel megtalálta Törököt, aki az irányító átadását egészen az end zone-ig vitte, lezárva ezzel egy 43 yardos akciót (20-6). A negyedben a defense kitartóan küzdött és visszatartotta a Gladiators támadásait, Hüse Csongornak egy levédekezett passza és több életmentő szerelése is volt, de Béres Máté is leütött egy átadást. Ezzel a Nyíregyháza életben tartotta győzelmi esélyeit.
A harmadik játékrészben ott folytatta a Tigers védelem, ahol abbahagyta. Viszont a támadósor is egyre jobb momentumokat produkált. Molnár Benedek és Váradi Miklós próbált yardokat szerezni, de a Török Pál-Nagy Balázs elkapókettős is egyre nagyobb veszélyt jelentett. A negyed végén Béres Máté labdaszerzésével jó pozícióba kerültek a pályán a Tigrisek, hiszen a cívisvárosiak térfelén, a 10 yardoson belülről indulhattak. A szabolcsiak egyre közelebb kerültek a pontszerző területhez, ahol végül Dobránszky Joel egy egyyardos QB-sneakkel nyolcpontosra csökkentette a különbséget (20-12). Volt esély az egyenlítésre is, miután Asztalos Péter megszerezte Németi passzát. A végén igyekeztek a Tigrikölykök hosszabbításra menteni az összecsapást, de nem tudták áthámozni magukat a Gladiators védelmén. A végeredmény maradt 20-12 a hazaiaknak, így eldőlt, hogy a Tigers már nem juthat be a rájátszásba, az U19-es bajnokságban.

„Érezhető volt az elején, hogy egy kicsit későn érkeztünk meg a mérkőzésbe, hiszen a special teamben ekkora hibákat még nem vétettünk” – értékelte a találkozót Mihalik György vezetőedző. – „Az első három bekapott touchdown egy kicsit el is bizonytalanított minket. De ezután felébredtek a srácok és a védelem nem engedett pontokat három negyeden keresztül. Az offense-nél pedig apró hibák, elejtett labdák voltak, amik ha nem történnek meg, akkor minden bizonnyal még szorosabb lehetett volna a találkozó. A rájátszás ezzel a vereséggel sajnos elúszott, de az utolsó hazai meccsünkön teher nélkül fogunk játszani és megpróbálunk szépen búcsúzni a hazai közönségünktől.”

A Nyíregyháza Tigers számára még maradt egy keleti rangadó ebben a szezonban. November 3-án a Miskolc Steelers látogat az NyVSC pályára.

Gladiators-Nyíregyháza Tigers 20-12 (20-0, 0-6, 0-0, 0-6)
Pontszerzők: Boruzs Kevin 2 TD, Németi Soma 1 TD, Kovács Ádám 2 XP, illetve Török Pál, Dobránszky Joel 1-1 TD.

Fotó: Szabó Celesztina