Legyél Te is könyvhódító!

 

Program általános és középiskolásoknak

Általános iskolás alsó és felső tagozatos, valamint középiskolás diákoknak hirdette meg az Örökösföldi Fiókkönyvtár a Legyél Te is könyvhódító elnevezésű, egész nyáron át tartó programot. A szakemberek úgy gondolták, a nyári szünet megfelelő alkalom arra, hogy a vakációzó diákok olvasmányt vegyenek a kezükbe. A megmérettetés egyik célja, hogy olvasóvá neveljék a gyerekeket.

Speciális könyvek a gyerekeknek

Dr. Vaczóné Antal Erika, a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár igazgatóhelyettese elmondta, céljuk elsősorban az olvasás népszerűsítése. Az igazgatóhelyettes hozzátette, fiókkönyvtáraikban figyelembe veszik az adott városrész lakosságának olvasási szokásait és igényeit.

A legtöbbet olvasók ajándékot kapnak

A könyvtár dolgozói a gyerekek érdeklődésének és korának megfelelő könyveket válogattak össze, amelyek közül választhatnak. Ha egy fiatal kikölcsönözte az adott olvasmány valamelyikét, nem elegendő, ha átlapozza azt, hiszen egy feladatlapot is ki kell tölteni, amit a könyvvel együtt kell visszavinni. Ezeket a könyvtár dolgozói kijavítják. A legjobban teljesítő és olvasó diákok a verseny végén, szeptemberben könyvjutalomban részesülnek.

M. E.

(Fotó: internet)