LEGO Nap – Őszi kavalkád a Túróczy Zoltán evangélikus iskolában

Igazi őszi kreatív kavalkád várta a Túróczy Zoltán evangélikus iskola tanulóit szerdán. A LEGO gyár munkatársai a játékon keresztüli tanulás élményét vitték el a gyerekeknek. A program kapcsolódott az intézmény Tehetséggondozó programjához, valamint a LEGO Csoport Helyi Közösségi Szerepvállalásához.

Mozaikkép-készítés, épületépítés, táska- és kulcstartókészítés, robotika. Egy pár foglalkozás a sok közül, melyeken a gyerekek részt vettek a Túróczy LEGO Napon. A játékok a tanulók kreativitását, kritikai gondolkodását, csapatban való együttműködését segíti – olyan készségeket, melyekre a fiataloknak szüksége lesz a jövőben.

Kreativitás, készségfejlesztés

A programok több helyszínen valósultak meg. Az osztályok forgószínpadszerűen haladtak az egyes állomások között. Nagy volt a nyüzsgés, a gyerekek láthatóan élvezték a játékos feladatokat. Az önfeledt, játékos tanulás a leghatékonyabb módja a kreatív készségek elsajátításának.

„A LEGO olyan munkatársai jöttek el a mai napon segíteni, akiknek a gyerekei ide járnak. Nagyon lelkesen készültek, sok legót hoztak. Az intézménynek ez az alkalom nagyon különleges, mivel a gyerekek szeretnek játszani, a játékos kreativitás tanulását elősegíti ez a mai nap számukra” – mondta el Pampuch Zoltán, a Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola igazgatója.

A tehetséggondozás megjelenik a mindennapokban

Az intézmény fontos feladata a tehetséggondozás. A gyerekek heti rendszerességgel tehetségkuckókon vesznek részt, ahol fejlesztő feladatokkal foglalkozhatnak. Gondoskodnak a versenyfelkészítésről is, a tanulók városi, megyei, országos és nemzetközi versenyekről is hozzák az elismeréseket.

„Ennek a tehetséggondozó programnak a keretében természetesen a kreativitás fejlesztése az egyik legfontosabb célunk. Amihez mi lenne a legalkalmasabb, ha nem a LEGO? Több éve már kapcsolatban állunk a nyíregyházi gyárral. Az osztályom az angol kéttannyelvű tehetséggondozó osztály, mely részt vesz folyamatosan a LEGO gyár által hirdetett képépítési pályázatokon. Ennek keretein belül már látogatást tettünk a LEGO gyárba és a LEGO Kids Play Dayen is részt vett iskolánk több osztálya” – tette hozzá Frankné Somogyi Zsuzsanna mesterpedagógus.

A LEGO Alapítványa a közeljövőben jótékonysági programsorozatot tervez megvalósítani, melybe a Túróczy is csatlakozni fog.