LEGO: a fő célunk, hogy segítsünk a gyerekeknek!

A gyerekeknek segít a LEGO a játékaival kreatívabbá válni, adományaival pedig egészségesebb lenni – így fogalmazott a helyi gyárigazgató, Jesper Mikkelsen az átadási ünnepségen. A dán családi tulajdonban lévő cég 27 millió forint értékben vásárolt speciális berendezéseket a kórház gyermekosztályának. Az adomány ötletgazdája Ruzsinszky-Takács Ilona volt. A LEGO nyíregyházi minőségbiztosítási igazgatója maga is gyakorló anyuka, ezért is tartotta fontosnak, hogy a multinacionális cég segítsen a gyerekek gyógyításában. A LEGO üzemi tanácsa pedig támogatta a minőségbiztosítási igazgató kezdeményezését.

További képekért kattintson a fotóra!

– A LEGO csoport folyamatosan növekszik, egyre több helyen, egyre több kollégával dolgozunk együtt, és ez azt is jelenti, hogy egyre több kisközösség életében veszünk részt. Felelős vállalkozásként arra törekszünk, hogy ez az együttműködés mindenki számára hasznos legyen – mondta el Ruzsinszky-Takács Ilona.

 

A gyermeksebészet kapja az eszközöket

 

Egy laparoszkópiás tornyot, valamint video-gasztroszkópot vásárolt a LEGO a kórháznak. A tornyot sebészeti beavatkozásoknál tudják használni, a modern gasztroszkóppal pedig – többek között – a különböző ételallergiákat, érzékenységeket tudják kivizsgálni.

– A LEGO cégcsoport mindig tudta, mi kell a gyerekeknek, és most is tudja, hogy mi kell a gyerekekért és a gyerekeknek. Ez a fantasztikus nagy értékű eszköz gyakorlatilag a gyermeksebészeti osztályunkat fogja erősíteni. 15 ágyas gyermeksebészeti részlegünk van a gyermekgyógyászaton belül. Tavaly adtuk át ezt a csodálatos szép új épületet, egy új gyermeksebészeti műtővel – tette hozzá dr. Adorján Gusztáv.

A LEGO nem először adományoz egészségügyi eszközt a nyíregyházi intézményeknek. Tavaly a helyi mentőszolgálatnak vettek egy speciális gyermekmentő járművet, több mint 30 millió forint értékben.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)