Legjobb lett a Re-flex

Az elmúlt hétvégén ötödik alkalommal rendezte meg az Abigél Többcélú Intézmény azt a minősítő táncfesztivált, amelyre nem csak Magyarországról, hanem külföldről is érkeztek magukat megmérettetni kívánó táncosok. A Bem József Általános Iskola tornacsarnokában két napon keresztül 4 besorolás szerint 10 tánckategóriában indulhattak a fiatalok. A Re-Flex Moderntánc Stúdió növendékei összesen 14 koreográfiával vettek részt a versenyen. Hatalmas szakmai elismerés számukra, hogy a megmérettetésen Rácz Erika, a stúdió vezetője nem csak a legjobb koreográfusnak járó díjat vehette át a zsűri elnökétől, hanem táncosai megnyerték az együttesi fődíjat is. A Re-flexes növendékek a gyermektől a felnőtt kategóriáig mutatták meg tehetségüket, így a zsűri tagjai széles spektrumát láthatták a táncstúdió munkájának.

 

Négyből négy

 

Rácz Erika táncpedagógus kifejtette, a fődíjat a felnőtt csoport kapta meg, ők négy koreográfiával készültek erre a versenyre. A stúdió vezetője hozzátette, ebből kettő duett volt, kettő pedig csoportos koreográfia. Rácz Erika kifejtette, nagyon jó fotók készültek, ahol mindenki a négy ujját mutatja, amely annyit jelentett, hogy négyből négy arany minősítést kaptak a lányok.

Az elismerés mögött óriási munka van, hetente 4-5 próbán vettek részt a növendékek. A táncstúdió vezetője szerint a minősítő fesztivál nagyon jó visszaigazolás volt a szakma részéről, hiszen a zsűriben olyan elismert szakemberek ültek, akik gyakran bírálnak európai versenyeket, így megfelelő rálátásuk van arra, milyen egy jó koreográfia. A Re-flexes táncosokat legközelebb a jövő héten Nyíregyházán, majd Debrecenben és Budapesten, országos fesztiválokon nézhetik meg az érdeklődők. A júniusi gálán pedig egy teljesen új repertoárral állnak a nézők elé.