Látványelemek, pirotechnika és konfettieső: megérkezett Kowalsky
Ganxsta Zolee és a Kartel után a Kowalsky meg a Vega lépett a Borsodi sátor hatalmas színpadára, ahol tovább tombolhatott a közönség. A zenekar frontemberével, Kowával és basszusgitárosával, Jimmyvel beszélgettünk a fellépés előtt.

– 2008-ban voltunk utoljára a FŐHÉ-n, akkor még itt volt a Junkies és a Depresszió is, a sátor máshol állt, és a főiskola B épületében volt egy öltözőnk, oda vonulhattunk el a kezdésig – meséli Jimmy. – Négy kilométert kellett gyalogolni az épületben, míg elértünk az öltözőig.

A sírig tart és az új album

Nemrégen jelent meg a Sírig tart című számuk, ami az új album második beharangozó slágere.
– A dal a barátságról szól, nem szeretjük elmondani, hogy nekünk mit jelent – árulta el Kowa. – Azt szeretnénk, hogy ha meghallgatják az emberek, nekik jelentsen valamit. Nem baj, ha mindenkinek van saját véleménye.

Jimmy szerint a szám érdekessége inkább az, hogy ez egy lendületes nóta, és az első olyan videoklip, ami berkeken belül készült.

– Ez azt jelenti, hogy szerepel benne a pirotechnikusunk, a turnémenedzserünk. Nagyon jól sikerült a klip, egész lendületes lett – folytatta.

Az új album 2016 januárjában fog megjelenni, aminek még nem adtak címet. Három beharangozó számot adnak ki majd előtte a fiúk. Az első a Varázs szavak címet kapta, a második a nemrégiben megjelent Sírig tart című dal. A harmadik szám bemutatása még várat magára.

Látványelemek a FŐHÉ-n is

– Ma a Varázs szavakat fogjuk előadni a közönség számára. A Sírig tart című számot a Barbra Negra koncerten hallhatja a nagyérdemű. Régóta nem jártunk Nyíregyházán, azóta változott a repertoár, több új nótát is hallhatnak tőlünk. Nem szeretnénk elaprózni a koncertet, nem egy haknira készültünk. Hoztunk látványelemeket, pirotechnikát, konfettiesőt, igazi nagy koncertre vesszük a figurát – mondta Jimmy.

A Kowalsky meg a Vega sajnos nem maradt az este további részében bulizni. Májustól augusztusig körülbelül ötven koncertet fognak adni. Május 16-án a Pécsi Szalon Majálison lépnek fel.

Hegedüs Zsanett

(Fotó: Internet)