Látta már a temető új bejáratát?

Jól haladnak a felújítási munkálatok az Északi temető Korányi úti bejáratánál. A gépjárművel érkezők a munkálatok végeztével, a gyalogosok pedig már szombattól, - korlátozottan ugyan, de már használhatják a bejáratot. A temető munkatársai arra kérik a kerékpárral és rollerrel érkezőket, hogy a járműveket tolva, a gyalogosforgalomnak szánt részt használják.

Szélesebb út, új útalap, a 9 méteresre bővült bejárat, elkülönített forgalmi sávok, és külön gyalogosforgalomra kijelölt szakasz. Ezek a leglátványosabb elemek a már kész felújításból az Északi temető Korányi úti bejáratánál. Ám folyamatban vannak a villanyszerelési munkálatok, és a beléptetőrendszer kialakítása. A munkákat július 3-án kezdték el.

„Az utóbbi időszakban végrehajtott temetések jelentős része az új temetőrészben történt, amely megközelítése a Korányi úti bejáraton a legoptimálisabb. A tervezésekor nem gondoltak erre a megnövekedett forgalomra, így az áteresztőképessége nagyon alacsony, nagyon kevés volt, illetve a gyalogosokat ráterelték a gépjárműforgalom közé. Ezáltal egy balesetveszélyes gócpont alakult ki” – mondta el a felújítás szükségességét indokló okokat Pénzes Tibor, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Temetkezési Kft. ügyvezetője.

A gépjárműforgalom számára a bejáratot ímunkálatok teljes befejezését követően nyitják me. A tervek szerint augusztus közepén, de az ügyvezető hozzátette; a felújítás jó ütemben halad, így az időjárástól függően akár hamarabb is lehet. A gyalogosok azonban már szombattól használatba vehetik az új bejáratot az arra kijelölt sávban. A temető munkatársai kérik a kerékpárral és rollerrel érkezőket, hogy a járműveket tolva, a gyalogosforgalomnak szánt részt használják.

Kapcsolódó galéria

Hamarosan elkészül a Korányi út felől a temető bejárata