Látogatási tilalom van mától a kórházban, de a járó- és fekvőbetegek ellátása zavartalan

Az új koronavírusos megbetegedések országszerte emelkedő száma miatt, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház vezetősége, a betegek védelmében szeptember 1-jétől, keddtől teljes látogatási tilalmat rendelt el az intézmény összes tagkórházában – kaptuk a tájékoztatást az intézményből.

 

Mint a Kommunikációs és PR Osztály közölte: a visszavonásig érvényes látogatási tilalom az SZSZBMK valamennyi tagintézményének (Jósa András Oktatókórház, Sóstói úti Kórház, Sántha Kálmán Szakkórház, Mátészalkai Kórház, Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő, Vásárosnaményi Kórház) összes gyógyító osztályát érinti.

Szerkesztőségünk kérdésére dr. Adorján Gusztáv, a kórház főigazgatója megerősítette, a döntés nem egyedi, hanem a megbetegedések számának tendenciája alapján, több más nagyváros és jelentős kórház vezetésével szinkronban hozták meg, a betegellátás zavartalansága érdekében. Mint fogalmazott, ez inkább megelőző, preventív jellegű lépés, amely a kórház korábbi gyakorlatából jól ismert, hiszen az influenzajárványok idején hasonló intézkedéseket hoznak. A főigazgató hangsúlyozta: ezzel együtt természetesen mind a járó-, mind a fekvőbeteg-ellátás zavartalanul folyik az intézményben jelen állás szerint – csupán a látogatás tilos. Dr. Adorján Gusztáv kiemelte: továbbra is elérhetőek a szakrendelések is, tehát egyelőre nincs szó a tavaszi pandémiás időszakban elrendelt korlátozásokról, minden a megszokott mederben folyik. Ezzel együtt a kórház vezetése tisztelettel kéri a betegek, hozzátartozók türelmét, hiszen mindannyiunk közös érdekében hozták meg a látogatási tilalomról szóló döntést.